Brev:
Sover dårligt om natten - 13 måneder
Hej Helen,
Vores pige på 13 måneder har altid sovet dårligt.
Vi har dog længe lykkedes med at putte hende i egen seng for natten og så tage hende over i vores seng, når hun vågnede for der at blive ammet i søvn. Hun har altid vågnet mange gange, men har kunne blive ammet videre i søvnen.
Det virker dog ikke længere.
Vi kan stadig putte hende i egen seng, men amningen får hende ikke længere til at falde i søvn. Hun vil det rigtig gerne, men ligger meget uroligt og rykker sig rundt og halvt sætter sig op - dog hele tiden med brystet i munden. Men det får hende ikke til at falde i søvn længere. Først når vi tager hende op og går rundt med hende finder hun roen og sover videre.
Hun har aldrig taget sut.
Vi spiser aftensmad omkring kl. 18 og et sted mellem 18.40 og 19.15 får hun en portion aftengrød, så vi er sikre på, at hun er mæt for natten. Derefter skifter vi ble, hun får nattøj på og får børstet tænder, og så er hun klar til at blive puttet.
Mor eller far går rundt med hende i armene til hun falder i søvn, og når hun sover tungt kan vi lægge hende i egen seng (som står i vores soveværelse) og hun sover videre. ...
... Hvis hun ikke sover tungt nok når vi lægger hende, vågner hun og vi starter forfra.
Alt mellem én til to timer efter hun er blevet puttet, vågner hun. Hun stiller sig op i sengen og græder indtil vi kommer og tager hende op. Hvis vi lader hende blive i sengen bliver hun hysterisk og vågner helt op. Hver 1½ til 2 timer natten igennem vågner hun og vi skal igennem hele putteturen på ny.
Da hun var omkring 10 måneder forsøgte vi at afvænne hende fra at falde i søvn i vores arme. I tre dage lod vi hende blive i sengen også selvom hun græd og ville op. Hun faldt i søvn af ren udmattelse, men vågnede hurtigt igen. Den fjerde dag var det svært bare at få hende ind i soveværelset, og vi besluttede at tiden ikke var den rigtige, og vendte tilbage til gammel rutine.
Vi ønsker, at hun skal lære at sove i egen seng hele natten, om det er i eget værelse eller i vores soveværelse er ligemeget. Og vi ønsker at hun skal lære at komme videre i søvnen selv, således at hendes søvn ikke bliver afbrudt af opvågninger igennem natten samt at hun ikke har behov for at være i vores arme for at sove.
Hvordan får vi hende til at sove hele natten igennem?
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika