Brev:
Kræsen baby - 8 mdr.
Hej Helen
Jeg har tidligere fået hjælp til samme problemstilling, og har fået udelukket om han skulle have sanseintegrationsudfordringer. En kraniosakralterapeut rettede op på ”noget” i hans gane.
Som du selv var inde på, har vi på fornemmelsen at han ikke er så stærk rent mundmotorisk, så vi gør lidt forskellige ting for at udfordre hans mund og finmotorik.
Inden måltider sidder han i 5 minutter med en tandbørste.
Til frokost giver vi ham pågen brød hapsere på lidt mindre end 1 x 1 cm, mens vi observerer. Han synes det er sjovt at putte dem i munden og lege med dem, og så ryger de ud igen. Få gange har de startet opkastningsrefleksen og han endte med at få dem slugt. Han får næsten altid et-eller-andet at lege med: banan, kiwi, blomme, melon, brød, udsmattede grønsager osv.
På det seneste har jeg nogle få gange givet ham noget af det til 8 mdr opblødt med lidt MME, bare for at se, om han kan. Den går SLET ikke.
Da han er tilbøjelig til at afvise maden, så har jeg opgivet at lave det selv, og giver ham i stedet færdigretter lavet til babyer. Selv det hélt linde afviser han, så derfor tror jeg, at det er smagen der ér afgørende. Det ender med, at vi laver 2 portioner mad ved hvert måltid: 1) Det han bør spise, som han afviser, og ...
... så 2) Én af sempers majsgrød/aftengrød/risgrød. Så blander vi en lillebitte smule af den afviste mad i grøden og øger blandingen efterhånden som hans måltid skrider frem.
Jeg prøver at introducere ham for noget nyt, og så holde fast i den samme i nogle dage, før jeg skifter.
Det er trættende, krævende og dyrt. Jeg er også bange for om jeg er ved at lære ham dårlige vaner?
Han vil gerne lege med skeen, og meget gerne få lov til at slå ned i grøden, men det er leg og kan ikke kombineres med at få mad i munden. Han er ikke dér, hvor han kan finde ud af at betjene bestik – heller ikke med hjælp for han bliver sur, hvis jeg forsøger at styre hans ske. De gange han godt gider at spise, så gider han også blive madet. Det er ligesom om han godt ved, at hvis det skal være effektivt, så er det mor/far, der skal gøre det.
Han har stadig udfordringer med at græde ved bøvser, skal bøvses af, og gylper stadig engang imellem.
Der er ikke forskel på om han sidder i højstol eller på os.
Til frokost og aftensmad forsøger vi at få timingen til at passe med, at vi alle spiser på samme tid. Dette har ingen mærkbar effekt, og han virker uinteresseret i at vi spiser.
Skal jeg bare fortsætte som jeg gør, eller bør jeg gøre noget anderledes?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Fedtcreme - fedtprocent
Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.