Brev:
Søvn og svøb
Hej Helen
Tusind tak for dine fine svar på spørgsmål om min søn og hans søvnmønster - eller manglen på samme :)
Du foreslår i dine svar, at vi indfører et putteritual, der hedder: Amme, skifte, svøbe, amme igen, og derefter lægge ham, mens jeg holder mine hænder på ham, indtil han er rolig og falder i søvn. Du foreslår også en sut efter amning Der er dog et par problemer i det.
For det første vil han overhovedet ikke svøbes. Hverken i svøb med velcro fra Ergobaby, i stofble, i plaid etc. Han bliver helt ulykkelig og går i "flitsbue" - og så er vi endnu længere fra søvnen. Han kan til nøds svøbes i dynen - men bliver det ikke for varmt for ham?
For det andet er problemet netop, at han vågner, når jeg lægger ham fra mig, næsten uanset hvor længe, jeg venter med at lægge ham. Det har ikke altid været sådan, men selvom han ligger på min mave, eller på ammepuden, med lukkede øjne og dyb vejrtrækning, slår han øjnene op det sekund, han lægges i sin vugge, og selv om jeg holder hænderne på ham, forbliver han lysvågen, indtil han efter mellem et kvarter til en halv time begynder at græde. Og så kan jeg så starte forfra, og er ofte nødt til at give ham brystet igen for at han kan falde til ro. Jeg tror, et svøb ville ...
... kunne afhjælpe dette problem, men igen, han VIL ikke svøbes, og vi har virkelig prøvet.
Jeg tror, vores primære problem er, at vi ikke rigtigt føler, der er noget ritual, der hjælper vores søn. Det, der virker ved én putning, har ingen effekt næste gang vi forsøger. Derfor ender de fleste putningsforsøg cirka sådan her: Amning, skiftning, amning, forsøg på at lægge i vuggen, han græder, op igen, vugger ham i vores arme, forsøger at lægge ham igen, han sover lidt, men vågner og græder, vi går rundt med ham lidt, lægger ham i liften og vugger ham, han falder i søvn, men vågner når vi stiller den, græder, vi tager ham op, jeg ammer igen, holder om ham og vugger ham indtil han sover, lægger ham igen osv osv. På det tidspunkt er han tit så overtræt, at han bliver helt ulykkelig. Så kan jeg finde på at lægge ham på min mave, så han kan få lidt søvn, men det er heller ikke altid, han vil det.
Om dagen kan vi sagtens få ham til at sove i barnevognen, mens vi triller med den.
Jeg er meget opmærksom på, at han får "tømt" et bryst ved hver amning, som du beskriver, og han tager rigtig fint på. Han er ret uinteresseret i sut, men kan engang imellem overtales til at tage den.
På forhånd tusind tak.
Venlig hilsen
Luise
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Drikkevarer til børn
Små børn bør drikke mælk og vand.
½ liter mælkeprodukt om dagen:
Det anbefales, at børn og voksne drikker ca. ½ liter mælkeprodukt om dagen. Til børn i alderen 1-2 år anbefales mælkeprodukter med 1.5% fedtindhold (letmælk), og til børn i alderen 2-3 år anbefales det at drikke og spise mere fedtfattigt - det vil sige skummet-, mini- og kærnemælk og lette surmælksprodukter. Nogle børn kan dog godt have brug for letmælk og letmælksprodukter frem mod 3 års alderen.
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.
Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.
Kærlig hilsen Stine