Brev:
Grådfulde aftener med 6½ uger gammel baby
Kære Helen
Jeg har haft meget gavn af at læse dine svar til andre brugere, men nu har jeg altså selv brug for et godt råd;
Vores datter er 6½ uge gammel, født 3 uger før terminen. Hun har hele tiden spist godt, og taget flot på. Vejede 3300g ved fødslen, og vejede ved 5 uger 5 kg.
I den sidste uge har hun ved den amning der finder sted kl. ca. 19.30-20-tiden først spist godt (3-5 min), men begynder at blive mere hektisk, kaster sig mod brystet, sutter vildt, slipper, græder, arme og ben kører rundt - og forfra. Når hun græder tager jeg hende fra brystet for at bøvse - og af og til bøvser hun, andre gange ikke.
Hele spise-seancen eskalerer; hun bliver mere og mere urolig, og får næsten intet spist. Jeg prøver at skifte bryst for at mælken skal flyde lettere, men uden resultat. Iøvrigt mener jeg der er mælk nok - det springer ud når hun slipper brystet.
Vi har overvejet om hun har fået for mange ...
... stimuli i løbet af dage i form af gæster (som i går), men selv på en stille hverdag som i dag uden "udskejelser", er det som beskrevet.
I dag har hun også sovet meget (en lur på 2-3 timer både formiddag, eftermiddag og seneftermiddag/aften), så hun var ikke "gammeltræt" da hun skulle til at spise.
Det tager et par timer, hvor vi prøver at få hende til at falde til ro. Ved 22-22.30 tiden sover hun, men går dermed glip af det måltid hun plejer at få sidst på aftenen. Efter den megen gråd er hun træt, og sover meget længe om natten (i nat 6 timer uden afbræk - plejer kun at være 3-4 timer).
Måske er det ikke usædvanligt at opleve dette? Men vi er ikke vante med at hun græder så meget, og vi vil meget gerne have et godt råd til, hvordan vi løser det bedst muligt, og hvad vi evt. gør forkert/for meget/for lidt.
Håber dette giver dig et billede af problemet så du kan hjælpe os.
Mange hilsner
Marianne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Episiotomi - Epis
Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.
Der findes to typer af Episiotomi:
1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.