Brev:
Mad er pludseligt ikke spændende
Hej Helen,
Min store dreng fylder snart 3 år, det er helt tydeligt han udvikler sig og går igennem en masse forandringer. Han er generelt glad og fin med udviklingsmæssigt.
Vi er dog blevet udfordret på madfronten. Generelt set har han altid spist rigtig meget og alt hvad der er blevet serveret. Modsat vores mindste dreng, har den store altid ville smage forskellige smage og kan ikke acceptere der ligger ting på mor/fars tallerken han ikke har på hans. Det sidste nye er syltede rødløg.
Heldigvis inspirer han lillebror og han er nu endelig ved at være på et godt niveau madmæssigt.
Vores udfordring er dog at han mange dage ikke har appetit til aftensmad. Han nægter at spise det vi andre får og vil kun have jordbæryoghurt og rugbrød med ost. Vi har altid haft den hovedregel at når han ikke vil have det vi andre skal have må han få en skive rugbrød. Det er ok med os, men det irriterer os at det nu er oftere han ikke smager aftensmaden inden han knækker sammen og råber ”RUGBRØD MED OST!”.
Vi har valgt han ikke skal have yoghurt til aftensmad, men det er mest fordi det får han hverdag til morgenmad.
Mit spørgsmål er, ...
... hvordan hjælper vi ham bedst igennem denne fase?
Skal vi blot begynde at sætte rugbrød på bordet så han kan tage det på lige fod med den ret vi andre skal have? Vi forsøger hverdag at have rigeligt med grønsager (gnavegrønt) på bordet, det elsker han.
Normalt portionsanretter vi vores mad i køknet da vi synes det er lettest ift. rengøringen efterfølgende. Vi bruger lang tid på vores måltid og vi sidder ofte ved bordet mindst 30 min. Vi forsøger at spise sammen med dem de fleste dage, men det lykkedes ikke altid grundet en travl hverdag.
Vi vil så nødig ændre på hans positive syn på mad, derfor vil vi ikke presse ham til at spise det vi får. Vi ville helst han smager på det, men det må komme når han er klar til det igen.
Normalt er hans måltider fordelt nogenlunde som her: morgenmad kl 6, formiddagsmad kl 8.30, frokost kl. 11, eftermiddagsmad kl 15 (nogle dage efter institution får han en ekstra snack kl 16 hvis han er sulten), aftensmad kl 17.30. Han har generelt stadig en god appetit og institutionen har ikke sagt han ikke vil smage ting derovre. Der er mit indtryk han spiser det der bliver serveret.
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!