Svar: Natble - 20 mdr.
Kære ML
Tak for dit brev :)
Det er rigtig godt, at I har forsøgt forskellige bleer - da der faktisk er stor forskel på de bleer der findes. Bleer kan variere i facon, så nogle bleer passer bedre til piger (som ofte tisser mere bagud) og andre bleer passer bedre til drenge (som tisser mere foran). Der er naturligt også forskel på størrelser, deres sugeevne osv. og derfor må man nogle gange prøve sig lidt frem.
Måske gør I det allerede, men det vil være rigtig godt, hvis I kan starte med at skifte hendes ble med det samme hun vågner, så den ble hun får på om morgenen er helt frisk og tør - og parat til at suge en evt. vandladning. Så I f.eks. ikke venter med at skifte natbleen til hun har spist morgenmad :)
Det er helt naturligt, at børn tisser meget om natten. Det skyldes blandt andet, at små børn endnu ikke producerer det hormon, som skal nedsætte urinproduktionen om natten og natbleen har de derfor naturligt behov for - lang tid frem :)
Det lyder dog som om, at jeres datter måske drikker rigtig meget i løbet af aftenen og natten? Hvis det er tilfældet, så skal I fjerne hendes ...
... væskeindtag her, uanset om det er amning, vand af flaske eller lignende. Det er vigtigt, at hun indtager størstedelen af sit væskebehov i dagtimerne og tilbydes væske af kop. Hun vil naturligt drikke lidt mindre af en kop, end hvis hun drikker af f.eks. en flaske .... Med den alder hun har, må hun gerne blive ammet eller puttet med en kop vand eller lidt lun mælk, når hun puttes omkring kl 19.30-20 - men hun bør kunne klare sig uden væske til næste morgen tidlig, hvor hun så starter dagen med morgengrød og lidt mælk af kop.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derudover så er det vigtigt, at I også ser på, hvordan hun i øvrigt trives og udvikler sig. Nogle gange så kan stor tørst og meget voldsomme natlige vandladninger være tegn på sukkersyge (diabetes). Ofte har barnet også problemer med at holde vægten, virker generelt pylret, træt, har måske mørke rande under øjnene mv. Og hvis I mistænker, at noget sådan kunne være tilfældet hos jer, så vil det være rigtig godt, at I lige får lægen til at undersøge hende og netop drøfter problematikken med lægen.
Jeg håber, at I kan bruge ovenstående lidt videre - rigtig meget held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.