Brev:
7 årigs reaktioner
Kære Helen.
Jeg er mor til en pige på 2 år og en dreng på 7 år. Min henvendelse drejer sig om vores søn på 7 år.
Han går i 1.klasse, og det går rigtig godt i skolen. Han er glad for at komme der hver morgen, han har mange venner og indtil videre ser det ud til at han kan følge med i det faglige.
Jeg har dog en del bekymringer for ham. Dels leget han med mange forskellige, han har ikke en rigtig ven, men hver gang jeg henter ham leger han nærmest med en ny. Han har legeaftaler med hjemme, men det er også som om, at når de har været med hjemme drukner interessen i dem.. Det er kun 2-3 stykker, der gentagne gange kommer med hjem.
Men mit spørgsmål er hans temperament. Han er virkelig sød, stille og hører meget efter i skolen. Det er som om han er over-sød der.
Når han så kommer hjem til os, kan det eksplodere med vrede, han er hidsig og han kan også fare op på nul komma fem.
Det er virkelig hårdt ...
... at være vidne til, og jeg bliver virkelig ked af hans humørsvingninger.
Han er heller ikke god til at høre efter, vi skal sige tingene mange gange til ham. Det er helt modsat i skolen, måske han skal afreagere når han kommer hjem.
Når han har overskud og er glad, er han sød ved sin lillesøster, men det går også ud over hende, når han ikke har det.
Vi er på det sidste blevet meget obs på hans sengetider, for noget af det manglende overskud kan være at tiden om aftenen får lov at løbe.
Det skal også siges at han er bange, så vi skal sidde inden ved ham hver aften til han falder i søvn. I skrivende stund har jeg siddet her en time.
Mit spørgsmål er - hvad skal vi gøre? Gør vi noget forkert? Mit indtryk er at der er noget i ham, der ikke er som det skal være. Men det er svært at spørge om, for han er altid glad for skolen, når vi spørger.
Glæder mig til at høre dit svar :-)
Med venlig hilsen
R.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.