Brev:
Natlige roderier
Hej Helen,
Tak for dine brugbare råd - vi har fået mere styr på drikken af kop samt spisning generelt. Nu har jeg lige noget andet ang. natten.
Vores den mindste på godt 16 mdr. går (for tiden) meget fint i seng om aftenen ca. kl. 20-20:15. Hun sover til kl. 1-2 stykker, og så starter rodet: hun vågner enten rigtigt op og græder helt utrøsteligt, eller hun er ikke rigtig vågen men græder alligevel. Dette samtidig med en voldsom roteren rundt og "sætten sig op" foregår så til kl. 5. Og, kl. 6 vil hun ikke sove mere.
Dette har nu stået på ca. 2 mdr. i højere eller lavere grad. Hun er jo ikke rigtig udhvilet når hun vil op, og derfor er hun træt igen kl. 11 og kan sove 3,5 time. Hun går dog alligevel i seng uden vrøvl om aftenen.
Jeg kan lade være at reagere på det, men hvis hun rigtig græder er det jo svært at ignorere. Det er i alle tilfælde ret anstrengende for mig, for ...
... jeg hører tilnærmelsesvis alt om natten. I nat var det helt ekstremt, hun græd frygteligt, ville ikke engang have sutten, snappede efter vejret, så slemt var det.
Hvad er det, der foregår? Er det mon onde drømme, tror du? I det tilfælde kan det jo fortsætte i længere tid.
Jeg ville være glad for en tanke eller to.
En lille ting, jeg har spekuleret over siden jeg læste noget om, at for højt proteinindhold kan skade organerne: er det skadeligt, at jeg har givet hende mme (Milumil 2 hedder det her) to gange om dagen indtil for 14 dage siden?
Jeg mener der står på pakken, at det er egnet til børn ml. 12 mdr og 3 år. Nu får hun yoghurt om morgenen istedet, og ellers mere komælk, som jeg jo tidligere havde gevaldige problemer med - hun ville ikke ha´det.
Tusind tak for din tålmodighed med læsning og de gode og meget ærlige tanker.
Rigtig god weekend og mange hilsner
Merete
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.