Svar: Vil ikke falde i søvn i barnevognen - 3 mdr.
Kære frustrerede mor
Tak for dit brev :)
Din datter er bestemt ikke den eneste, som har svært ved at sove i barnevogn - det er der rigtig mange børn, som har brug for hjælp til at lære.. og de kan godt lære det :)
Jeg tænker umiddelbart, at tiden nok arbejder lidt for jer. Både på den måde at jeres datter jo bliver naturligt ældre, hun vil gradvist blive fysisk stærkere, og når hun bliver omkring 6 måneder, så vil hun kunne sidde op i sin vogn. Det giver netop mulighed for, at du vil kunne sætte hende vågen i barnevognen, lade hende kikke på verden og netop anerkende hendes behov for at kikke og følge med - og så først lægge hende ned, når hun tydeligt viser sig parat. Ligesom hun kan sættes op, hvis hun vågner af en lur og I stadig er ude at trille...
Lige nu hjælper årstiden jer lidt, fordi det naturligt bliver koldere i vejret, og det giver dig mulighed for at putte hende bedre. Har du en sovepose til hende? Det kan være en god idé at forsøge med en sovepose - det kan være en vokispose, duni-duo, sleepbag, drømmepose mv. Der findes rigtig mange modeller til mange forskellige priser. Fordelen ved en sovepose er blandt andet, at du kan starte med at skifte hende, gøre hende klar til putning, putte hende i soveposen - amme hende - og derefter lægge putte din datter i soveposen. På den måde vil hun ikke opleve skiftet fra din favn og ned i barnevognen helt så voldsomt og hun vil ikke blive lagt vågen til at sove i sin vogn, men vil blive flyttet fra din favn, der hvor hun er døsig, næsten sover.
Lige nu er hun sansynligvis for vågen og bliver for ked af det, når hun puttes i vognen og I triller af sted. Hun har det fint med at ligge og kikke i 10-15 minutter, men falder ikke i søvn ved at du triller hende. Hun har brug for din favn, dit bryst, din nærhed for at kunne koble fra og finde ro - og derfor græder hun indtil du tager ...
... hende op og giver hende dette. Hun har naturligt stadig brug for at få bryst, før hun skal sove og brug for din favn for at finde fysisk ro, koble fra og føle sig tryg - men kombinationen af soveposen og dit bryst kan give hende dette. Hun får sin mælk, falder til ro, og vil stadig føle sig holdt og omsluttet, når hun puttes, men det vil være af posen og ikke af dine arme.... Og først der, vil hun så kunne lulles til ro ved at du f.eks. står med hænderne på hende, vipper hende stille frem og tilbage eller ved at du triller barnevognen lidt :)
Det lyder altså for mig som om, at det er for tidligt for jeres datter at blive puttet vågen til lur i barnevognen, og at det er derfor hun bliver så ked af det. Det er også derfor, at mormor ikke kan putte hende - for mormor kan ikke amme hende og ikke sikre dette behov....
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Derfor er det også vigtigt at sige, at hvis du lige nu synes, at det bare er super svært, og det tærer rigtig meget på dig og dit overskud at være så meget på hele tiden, og du gerne vil have at far eller mormor tager lidt over, så skulle du måske overveje en flaske. Ikke at du skal stoppe med at amme, men en fordel ved flaske er jo, at den kan gives af mormor eller far. Det betyder, at jeres datter kan stadig få mælk som en fast del af sit putteritual og falde i søvn med dette - og flasken kan tilmed gives i barnevognen, så hun ikke oplever et skift fra favn og ned, hvor hun skal sove, men får lov til at falde i søvn og finde roen der, hvor hun er puttet...
Jeg kan ikke helt ud af dine breve tyde, hvordan du har det, og hvad du egentlig har lyst til, og at tilbyde flaske er måske ikke lykken for jer, men måske er det? Måske kan det at lade mormor eller far give en enkelt flaske, så du kan få lidt ro, være lige netop det, som du har behov for... :)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Bedsteforældre
Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.
Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.
Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder