Svar: Nedtrapnig af flasker - snart 12 måneder
Hej med dig
Tak for dit brev :)
Du behøver ikke stoppe med begge flasker lige, når din dreng fylder 1 år. Han er rigtig glad for sine flasker og føler stor tryghed ved at få flasken, og det er helt okay at give ham tid til at vænne sig til nye rutiner :) De fleste børn stopper endeligt med flaske i 13-15 måneders alderen, så der er tid at løbe på...
Det vil ofte være rigtig godt at stoppe med den tidlige morgenflaske først. Det gør du netop ved at trappe ud, så han får mindre og mindre og på den måde gradvist vænnes til ikke at skulle have mælk i maven. Det er bedre at trappe ud end at fortynde erstatningen, for han skal heller ikke vænnes til at drikke vand, men vænnes til helt at undvære og sove igennem uden vand om natten :) Hvis han en overgang virker til at have behov for lidt at drikke, så kan du dog godt give ham små slurke vand, men prøv med en kop i stedet for flasken, netop for at han ikke vænnes til at drikke vand i stedet.
Det vil være rigtig godt at introducere en godnatgrød om aftenen, fordi den sammen med aftenflasken vil begynde at mætte ham lidt mere - så han bedre kan undvære ...
... flasken tidlig morgen, men også så han bedre vil kunne trappe ud af sin aftenflaske.
Det vil også være rigtig godt, hvis du kan introducere en putteklud, sovebamse, slaskedukke eller lignende - så dette indgår som en fast del af hans putteritual. De fleste børn er mellem 12-18 måneder, når de begynder at kunne bruge klud, bamse osv. bevidst, så vil det være rigtig godt at introducere dette nu.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du må også meget gerne bruge bestemte kærtegn, synge godnatsang, hen af vejen begynde at introducere en godnathistorie osv. Tanken er, at når alt dette er introduceret, så kan du bedre fjerne flasken. Han vænnes til nye rutiner, får en substitut for sin flaske - alt er som det plejer at være, eneste forskel er, at han ikke længere får flaske. Det er derfor stadig trygt og dejligt for ham at blive puttet.
Det handler altså meget om at give ham et trygt ritual, som erstatter hans flaske på sigt og hvor du netop naturligt kan trappe ud af flasken, fordi alt er som det plejer. Så du skaber så lidt ændring som muligt for ham :)
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.