Brev:
Kravle og generthed
Kære Helen
Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og trivsel, som jeg håber, du vil kommentere.
Vores datter på 5,5 måneder viser stor motorisk interesse. Hun viste tidligt tegn på at løfte hovedet og da hun blev 4 måneder trillede hun første gang fra ryg til mave. Sidenhen triller hun konstant fra ryg til mave, men endnu ikke fra mave til ryg. Hun nyder samtidig at undersøge ting i sine hænder og sidde med en ske selv. Armene og især benene kører konstant på hende og det lyser ud af hende, at hun gerne vil frem og videre. Hun viser små tegn på at kunne sidde selv, og vi gætter og håber på, at hun inden for få uger kan møve sig frem på maven, da både numsen, benene og armene indikerer dette. Der er dog et stykke vej endnu og vores datter er åbenlyst frustreret over dette. Hun ligger meget på maven og det meste af tiden, brummer og ”piver” hun af ren og skær frustration. Det kræver rummelighed at lytte til det hele dagen Vi forsøger at lade hende lege med en bold eller en bevægelig rangle, så hun bruger sin krop og ”glemmer” frustrationen, fordi hun er så optaget af legen. Men kan vi på andre måder hjælpe hende i forhold til at møve/kravle?
Vores datter har altid ”snakket” meget og højlydt. Hun er dog begyndt at hvine ...
... helt vildt højt. Er det en måde at træne sin stemme på?
Hun har samtidig perioder, hvor hun rækker/blafrer helt vildt med tungen og spyttet står ud til alle sider. Børn gør selvfølgelig sjove ting, men vi kan ikke tolke, om det måske er et forsøg på kysselyde, en måde at sige tak på eller måske sult. Kender du til det?
Sidste spørgsmål lyder, om et barn i hendes alder allerede kan vise tegn på generthed? Eller behov for ekstra stor tryghed?
Vi har flere gange oplevet, at hun græder af angst og utryghed, når vi er andre steder end hjemme. Og vi har svært ved at gøre hende rolig igen. Vi gør meget ud af at have hende ved os i starten, når vi er nye steder og vise hende den trygge base. Men den utrolige glade og nysgerrige baby, vi har derhjemme, forsvinder totalt ude i den rigtige verden. Er vi fx afsted med bilen, skal hun helst have sovet i bilen, fået en ren ble og være 100% fyldt op med mælk for at hun kan vise glæde ved andre steder. Samtidig virker hun mere glad for at være udenfor og mærke viden og se træer og fugle, end at være indenfor hvor der er mennesker. Kan det også bare være en fase? Har du nogen gode råde til at hjælpe hende lidt videre ud i verdenen og interagere med både børn og voksne?
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.