Brev:
Vil ikke sove hos og trøstes af mor?
Hej Helen
Jeg har en datter på 10 uger, som kom til verden ved akut kejsersnit. Hun er skøn, smilende, og et ok let barn, har jeg ihvertfald fået at vide ;-)
Men jeg savner følelsen af at hun er tryg hos mig og gerne vil være tæt ved mig. Hun er god til at falde i søvn i egeb seng (bedside crib) eller slyngevugge eller barnevogn, Men kan ikke rigtig ligge bare og sove hos min kæreste eller mig som i starten. I mødregruppe så jeg hvor mange der bare sad med deres børn som faldt i søvn på dem.
Jeg savner lidt den der nærhed og følelse af at hun har brug for at være tæt. Det synes jeg ikke hun virker til. Når hun er ked af det er det heller ikke mors eller fars favn der dur, men mere at gå med barnevogn/vugge hende i slynge. Er det normalt at baby ikke bare falder til ro i forældrenes favn? Jeg giver en masse ...
... kys og kærlighed og vil så gerne have den følelse at jeg kan trøste hende og være tæt med hende fysisk.
Angående hendes søvn sover hun rigtig godt om natten, ca i stræk af 5 timer første gang og så 3 timer næste to gange. Så ammer kun 1-2 gange om natten. Men om dagen har hun nogle gange svært ved at tage lange lure. Jeg prøver at være meget obs på træthedstegn, men hun sover ofte kun ca 1 time, og derfor virker hun nogle gange hurtigt træt igen. Hun er meget "på" når hun er vågen. Smiler, interagerer og kigger rundt. Jeg prøver ikke at overstimuleret hende, men synes hurtigt hun bliver pjevset og ked af det, og så er det kun at putte hende der virker. Men er det normalt kun at være vågen 1 time ad gangen om dagen? Inkl amning er det kort tid, så der går meget tid med amme, putning og så lidt pludre/motorik.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.