Brev:
Min datter bliver meget hidsig og bider
Kære Helen
Jeg har en dejlig datter på snart 15 måneder, som er meget aktiv både fysisk og sprogligt.
Hun er en enormt kærlig men også meget bestemt og temperamentsfuld lille dame, og de sidste par mdr er hun begyndt at bide (især mig), når noget ikke går hendes vej. Det er især, hvis jeg tager hende væk fra noget, hun ikke må, eller vi fx skal hjem fra legepladsen eller lign, hvor hun bliver ekstremt hidsig og bider mig i skulderen eller kinden (eller kradser eller lign). Hun bliver ved med at bide eller tage hårdt fat, indtil jeg fysisk får hende væk. Det er efterhånden blevet så slemt, at jeg er nødt til at vende hende med ansigtet udad, altså væk fra mig, når jeg tager hende op, for at undgå det (får indimellem nogle meget dybe bidemærker!).
Jeg tænker over det hver gang, jeg tager hende op, at jeg er nervøs for, at hun bider mig - det er ved at være ret frustrerende. Samtidig er jeg nervøs ...
... for, at hun kan finde på at gøre det ved fx andre børn (jeg har en enkelt gang set hende være ved at bide en anden pige, fordi hun gik i vejen, men det nåede jeg at få stoppet).
Jeg har læst (bl.a herinde), at det er meget naturligt, at børn i den alder bider eller lign, når de er frustrerede og ikke er i stand til at udtrykke det - jeg synes bare, at det har stået på længe, og at det bliver værre og værre :-(
Mit spørgsmål går på, hvordan jeg skal håndtere det? Indtil videre har jeg reageret med at sige “nej” eller “stop” med en meget bestemt stemme (uden at råbe), men det er som om, at det bare opildner hende og gør det endnu værre. Jeg overvejer, om det er bedst bare at ignorere det, men på den anden side er det vel vigtigt at få sat nogle tydelige grænser og vise hende, at det ikke er ok at bide?
Håber, du kan give et bare gode råd (eller trøste mig med, at det går over på et tidspunkt?) ;-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.