Annonce

Annonce

Brev:

Sutteafvænning 6 mdr og dårlig samvittighed


29. juli 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Sutteafvænning 6 mdr og dårlig samvittighed

Hej Helen.

Jeg har en datter på 6 mdr som er svært glad for sin sut. Hun har en storesøster på 24 måneder, som aldrig ville bruge sut, men brugte brystet istedet.

Lillesøster fik også kolik ligesom storesøster havde det og jeg tænkte derfor at det var smart at introducere sut, da jeg selv er ret flad efter to graviditeter i træk med svær graviditetskvalme, bækkenløsning og sengeliggende det meste af tiden. Men lillesøster havde hold i nakken som vi ikke opdagede ( og deraf fladt baghoved), svær mælkeallergi, svære svampeinfektioner i mavetarmsystemet og kolik. Tog ikke nok på i vægt og har nu ekstremt svært ved at amme, har ikke tålmodighed nok når hun er træt ril at mælken løber til og har dårlig sutteteknik. I tre måneder har sutten kunne give hende ro så bår hun slap brystet og skreg fik hun sut og kunne så efter nogle sekunder amme videre.

Alt i alt en masse dårlig samvittighed hos mig over alt det som bare ikke er lykkedes og en baby der stadig græder meget, let bliver frustreret ...


Annonce

... og tager max 3 timers søvnstræk om natten før hun ammes igen og i løbet af dagen ingen rytme og sover mellem 1/2-1,5 times lure. Det er lykkedes at amme hende i nu 6 måneder selvom jeg har forsøgt at lokke modermælkserstatning i hende (det for mælkeallergikere er også forfærdeligt). Baghovedet er ikke nær så fladt efter hun sover på siden og igen kan dreje hovedet til begge sider.

Nu vil jeg så gerne hindre at hun bliver fortsat afhængig af sutten - både for min søvns skyld om natten og for hendes skyld mht tænder, vejrtrækning etc... har du erfaringer med sutteafvænning? Hvor lang tid tager det på denne alder? Bør jeg starte om dagen kun? Eller tage den fra hende helt? Vil hun bare bliver traumatiseret af det når hun ikke forstår det? Og kan du ellers komme med gode råd til hvordan jeg får skabt noget rytme omkring en generelt temperamentsfuld baby der fik en svær start? Og til en mor som er noget tyndslidt, føler sig utilstrækkelig og med meget dårlig samvittighed?

Med venlig hilsen
Anne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annonce