Annonce

Annonce

Svar: Dagslure - 7 mdr.


22. juli 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære L

Tak for dit brev og velkommen til. Dejligt at du har fulgt med på sidelinjen og nu selv har fået lyst til at skrive til mig :)

De fleste børn vil i 6-7 måneders alderen begynde at kunne nøjes med to lure dagligt - men det er bestemt ikke alle. Om barnet kan nøjes med to lure afhænger især af, hvor tidligt barnet står op og af, hvor lange barnets lure er. Jo tidligere barnet starter dagen, jo længere tid vil barnet ofte have brug for en 3. lur for at dagen ikke skal blive for lang. Jo kortere lurene er, jo mere vil barnet ofte også have brug for en 3. lur, så barnet får de afbræk i løbet af dagen, som søvnen naturligt giver. Derfor vil en del børn faktisk have brug for 3 lure dagligt, også selvom de bliver f.eks. 9 måneder gamle...

Du fortæller, at jeres dreng ofte ikke sover så lange lure, og du fortæller også, at han tydeligt virker til at have behov for sin powernap sidst på dagen - og det skal du give ham. Han er stadig så lille, at dagssøvnen er meget vigtig at prioritere, og hele dagens rytme spiller naturligt ind på nattens forløb. At fjerne en lur fra ham, giver ham ikke en bedre nattesøvn, snarere tværtimod - og jeres dreng sover umiddelbart rigtig godt. Ofte sover han nattesøvn fra 20-20.30 til 06.06.30 - og det er super fint - og så tager han den manglende søvn om dagen ofte fordelt på 3 lure. Det lyder som om, at han har en god evne til selv at regulere sit behov, så nogle gange sover han en længere lur først på dagen, andre gange sover han en længere middagslur, nogle dage sover han 3 korte lure. Han er glad, smilende, udvikler sig i rigtig god retning. Det er fint, og du skal ikke ændre ...


Annonce

... noget, som fungerer godt :)

Der sker rigtig meget i løbet af de næste 1-2 måneder, og hans rytme og søvnbehov kan sagtens ændre sig. Når han begynder i vuggestue/dagpleje, og du skal begynde på arbejde, så vil hans rytme naturligt ofte blive påvirket igen. Han vil gradvist skulle køres ind i den rytme, som han forventes at have i sit dagtilbud, så han sover, er aktiv, spiser og leger samtidig med de andre børn - og har han i overgangsperioden brug for en ekstra lur, så skal der naturligvis være plads til dette. Det kan også være, at han bliver så træt af alle de nye indtryk og stimuli, at han pludselig begynder at sove en længere lur helt af sig selv og den 3. lur derfor naturligt kan undværes... det må tiden vise :)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Lige nu lyder det du fortæller rigtig fint og der er ikke grund til at "træne 2 lure" med ham. Det kommer stille og roligt og lige nu skal du blot følge det, som han lyder til at vise behov for. Så gør du det rigtig godt :)

Dagsplanen er fin og alderssvarende. Det er rigtig fint med de 4 amninger som hos jer ligger før middagslur, aften, sen aften og midt nat. Det er helt okay, at de ligger på denne måde - det giver plads til mere rigtig mad i maven i løbet af dagen og sikrer samtidig din drengs mælkebehov :) Hvis jeg skal komme med forslag til en enkelt ændring, så bør du være opmærksom på, at han ikke bør få mere end 2 grødmåltider dagligt f.eks. morgen og eftermiddag. Til frokost og aften bør han tilbydes grøntsagsmos, kød, fisk osv. så du på den måde sikrer ham lidt mere variation :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie videre frem :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annonce