Annonce

Annonce

Svar: Suttetræning


24. juni 2019

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor

Tak for dit brev :)

Det er ikke alle børn som bruger sut, og det lyder som om, at jeres datter ikke rigtigt har brug for den...

Jeg ved fra dit tidligere brev, at din datter ammes, og det er meget tænkeligt, at hun får sit suttebehov stillet rigtig fint ved brystet. Derfor har hun ikke brug for en narresut, og der er naturligt en grund til, at det netop kaldes en "narresut" eller pacificer på engelsk...;)

Min umiddelbare tanke er altså, at lillepigen tygger på sutten, fordi hun ikke rigtigt har behov for den, og der er ikke grund til at kæmpe med at lære hende at bruge den... Med den alder hun har, så er hun naturligt også meget bevidst, så hun foretrækker den ægte vare og afviser derfor både sut og flaske - hun er vant til brystet, og det er det hun naturligt nu foretrækker :) Hvis man vil være sikker på at barnet vil tage imod sut og/eller flaske, så er man ofte nødt til at starte tidligt med at lære dem dette, når de først bliver 6 måneder, så er det faktisk ofte meget svært....

Hvis det er meget vigtigt for dig, at hun vil tage imod en sut, så kan du stadig godt forsøge. Det er fint, at I har forsøgt med forskellige modeller, og da hun umiddelbart virker gladest for den flade model, så kan I roligt forsøge med denne. Du kan prøve at erstatte brystet ...


Annonce

... med sutten - altså amme hende, og når hun så skal puttes, så trækker du brystet ud af munden på hende, tilbyder sutten i stedet og putter hende fra dig. Da hun på dette tidspunkt er i "sutte-mode" kan det nogle gange gøre, at hun sutter videre på sutten og så bruger den til at finde ro med, når hun skal sove.

Du kan også prøve at gøre sutten våd med lidt vand, så den er blødere og lettere at sutte på, end hvis den er helt tør. Det må frarådes at dyppe sutten i sukker, honning eller lignende. Rent vand er dog okay, eller du kan forsøge med lidt mme.

Sutterefleksen sidder i ganen, så nogle gange kan det hjælpe, hvis du kan få sutten til at ramme op i hendes gane.. det kan dog være svært med den alder hun har, hvor hun naturligt hurtigt placerer sutten selv, og som du skriver får den lagt ud i siden af munden, hvor hun så tygger på den i stedet.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er som sagt helt okay, hvis jeres datter ikke viser behov for en sut - en sut er ikke noget børn skal have, det er noget som nogle børn kan have brug for og glæde af, men altså bestemt ikke alle :)

Håber du kan bruge dette lidt videre og finde ro i, at det er okay, hvis I ikke lige har knækket suttekoden hos jer - det er måske fordi hun får sit behov fint dækket hos dig:)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce