Brev:
Skriger ved brystet - part 2
Hej igen Helen,
Mange tak for dit brev :-)
Du stiller lidt spørgsmål tilbage til mig, som jeg lige vil svare på (hvis det er ok med endnu et brev i samme emne? :-))
Nu skete det faktisk også i nat, at hun blev urolig ved mit bryst. Jeg sidder oftest op om natten og ammer, da hun ikke rigtig kan finde ud af det, når vi ligger ned (det kunne hun godt i starten), og liggende er det endnu sværere for hende "at finde" brystvorten. Jeg holder ikke en hånd på hovedet af hende, men lader blot hendes hoved hvile på min arm, så presset føler hun sig i hvert fald ikke.
Jeg vil forsøge at lade mælken løbe lidt, før hun bliver lagt til - her er det dog en udfordring, at hun ofte skriger, når hun er sulten, og hun derfor ikke har tålmodighed til at vente på dette. Hun kan som oftest beroliges ved at blive svøbt - så når hun vågner ...
... fra en lur skrigende efter mælk, kunne jeg måske forsøge at svøbe hende, mens jeg får malket lidt mælk ud og derefter ligge hende til brystet.
Det eneste hun får i flaske er movicol (blandet i udmalket modermælk), og så har min mand haft nattetjansen med hende to gange, hvor jeg har haft pumpet ud - vil du fraråde os at gøre det, nu hvor hun måske kludrer rundt i teknikkerne? Grunden var, at hun heller ikke sover særlig godt om natten. Sover et stræk fra 22-01, men er så oftest ikke til at putte igen efter amning her, og vores nætter er derfor ret opslidende. Kan også forestille mig, at denne søvnmangel påvirker min mælkeproduktion dårligt. Hvis jeg skal malke ud for at øge mælkeproduktionen, hvornår skal jeg så gøre det? For ikke at risikere at være tømt for mælk, når hun så melder sig og er sulten.
De bedste hilsner,
Sofia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!