Brev:
Skriger ved brystet - 2 mdr.
Hej igen Helen,
Tusind tak for dit lange gode svar på mit forrige brev. Jeg har nu endnu en ting, jeg gerne vil vende med dig.
Min datter har i nogen tid skreget, når hun har ligget ved mit bryst, og jeg synes, det bliver værre og værre. Hun kaster rundt med hovedet og kan ikke finde min brystvorte, fordi hun er "oppe og køre" - det ligner, hun er i smerte. Det sker ikke om natten, men ellers kan det være både om dagen og aftenen, og umiddelbart synes jeg ikke, det har at gøre med for mange indtryk. Prøver at skærme hende, nusse hende, synge beroligende for hende, mens jeg ammer, men det virker umiddelbart ikke.
Som jeg skrev i forrige brev, tager hun godt på i vægt (fødselsvægt ca. 4 kg og vejer nu som 8 uger gammel 6 kg), så man skulle ikke tænke, at der ikke er mælk nok, men tanken strejfer mig jo så alligevel, da der er et eller ...
... andet, der gør hende utilfreds.... Du skrev tidligere, at jeg skulle sikre mig, at hun også fik den fede mælk for at få ro i maven, så jeg lader hende ligge længe ved samme bryst for at sikre dette - hvornår ved jeg, at brystet er tømt, og at hun så skal spise videre af det andet bryst? Ikke at hun først begynder at skrige efter noget tid, for hun kan skrige helt fra starten af måltidet.
Du spurgte i forrige brev, om hun brugte sut, og det gør hun - og hun elsker den! Den er flad og altså ikke formet som en brystvorte. Desuden får hun jo dagligt 1/2 brev movicol opløst i 30 ml modermælk, og det får hun på flaske. Kan det forvirre hende, at hun både sutter på brystvorte, sut og sutteflaske?
Hun skriger mindre og mindre generelt i løbet af en dag, men mere og mere ved brystet:-(
Jeg håber, du kan hjælpe os!
De bedste hilsner,
Sofia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Savl
Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.
Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.
I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.