Annonce

Annonce

Svar: Bløde negle der buer opad


20. maj 2019

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære M

Tak for dit brev :)

Min umiddelbare tanke er, som du selv er inde på, at det naturligvis ikke kan udelukkes, at der er en sammenhæng mellem din datters hydronefrose og hendes negle. Forskellige sygdomme, herunder også nyresygdomme, kan godt give negleforandringer. Og jeg tænker ikke, at det hænger sammen med buttede fingre, eller at I klipper hendes negle lige - det anbefales netop at man klipper neglene lige over, som du gør..:)

Mit umiddelbare råd vil være, at I er opmærksomme på at tilbyde hende en sund og varieret kost, så hun via sin mad får forskellige næringstoffer, der kan styrke hendes negle. Næringsstoffer der især styrker neglene er D-vitamin, som hun jo sandsynligvis allerede får dagligt. Derudover findes dette også i f.eks. fisk, og hun må meget gerne spise fisk til frokost, ligesom I kan spise fisk om aftenen et par gange om ugen :)

B vitamin, især B2 vitamin, styrker også neglene. Dette vitamin får vi især fra dyreriget - det vil sige via æg, fisk, fjerkræ, kød, indmad.. og også fra ost og via mælkeprodukter som f.eks. yoghurt.

Kalk, magnesium, zink er nogle af de mineraler, som styrker ...


Annonce

... neglene. Kalk får hun via mælk og mælkeprodukter, magnesium via fuldkorn, bælgfrugter, grønne grøntsager, frø og kerner. Zink får hun via fisk og skaldyr - og også via indmad og mælkeprodukter.

Jeg ved ikke, om du på grund af hendes hydronefrose har fået nogle særlige retningslinjer omkring hendes kost, måske skal disse revurderes og måske vil det være rart for jer at tale med en diætist...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I kan naturligvis også overveje eller tale med læge om, hvorvidt det vil være relevant at tilbyde jeres datter en daglig multivitamintablet, som kan give hende lidt ekstra vitaminer og mineraler. Det bør i givet fald være en tyggetablet til børn i alderen 1-10 år, og du bør knække den i kvarte eller knuse den, så hun ikke får den galt i halsen. Indeholder vitaminpillen d-vitamin (10 mikrogram) skal hun ikke tilbydes d-dråber ved siden af.

Normalt skal børn ikke tilbydes multivitaminpiller, fordi deres behov generelt vil blive dækket af en almindelig varieret kost, men det kunne godt være, at jeres datter kunne have glæde af det.. det synes jeg, at du skal tale med jer læge om :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravlegård - køb af kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, står og laver mad, måske er nødt til at gå i kælderen med vasketøj... Kravlegården giver dig mulighed for at lægge dit barn et trygt sted, hvis du ikke lige kan holde øje med barnet i nogle minutter.

I nogle familier virker kravlegården også som et trygt, genkendeligt og dejligt sted at finde ro. Hvis der...

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce