Svar: Bløde negle der buer opad
Kære M
Tak for dit brev :)
Min umiddelbare tanke er, som du selv er inde på, at det naturligvis ikke kan udelukkes, at der er en sammenhæng mellem din datters hydronefrose og hendes negle. Forskellige sygdomme, herunder også nyresygdomme, kan godt give negleforandringer. Og jeg tænker ikke, at det hænger sammen med buttede fingre, eller at I klipper hendes negle lige - det anbefales netop at man klipper neglene lige over, som du gør..:)
Mit umiddelbare råd vil være, at I er opmærksomme på at tilbyde hende en sund og varieret kost, så hun via sin mad får forskellige næringstoffer, der kan styrke hendes negle. Næringsstoffer der især styrker neglene er D-vitamin, som hun jo sandsynligvis allerede får dagligt. Derudover findes dette også i f.eks. fisk, og hun må meget gerne spise fisk til frokost, ligesom I kan spise fisk om aftenen et par gange om ugen :)
B vitamin, især B2 vitamin, styrker også neglene. Dette vitamin får vi især fra dyreriget - det vil sige via æg, fisk, fjerkræ, kød, indmad.. og også fra ost og via mælkeprodukter som f.eks. yoghurt.
Kalk, magnesium, zink er nogle af de mineraler, som styrker ...
... neglene. Kalk får hun via mælk og mælkeprodukter, magnesium via fuldkorn, bælgfrugter, grønne grøntsager, frø og kerner. Zink får hun via fisk og skaldyr - og også via indmad og mælkeprodukter.
Jeg ved ikke, om du på grund af hendes hydronefrose har fået nogle særlige retningslinjer omkring hendes kost, måske skal disse revurderes og måske vil det være rart for jer at tale med en diætist...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan naturligvis også overveje eller tale med læge om, hvorvidt det vil være relevant at tilbyde jeres datter en daglig multivitamintablet, som kan give hende lidt ekstra vitaminer og mineraler. Det bør i givet fald være en tyggetablet til børn i alderen 1-10 år, og du bør knække den i kvarte eller knuse den, så hun ikke får den galt i halsen. Indeholder vitaminpillen d-vitamin (10 mikrogram) skal hun ikke tilbydes d-dråber ved siden af.
Normalt skal børn ikke tilbydes multivitaminpiller, fordi deres behov generelt vil blive dækket af en almindelig varieret kost, men det kunne godt være, at jeres datter kunne have glæde af det.. det synes jeg, at du skal tale med jer læge om :)
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...