Svar: Lussingesyge
Kære Pia
Lussingesyge kaldes også den 5. børnesygdom eller Parvovirus infektion. Så vidt jeg kan finde ud af, har ca. 70% af alle gravide danske kvinder har haft sygdommen og man konstaterer via en blodprøve, om man har haft sygdommen. Har man haft sygdommen, får man den ikke igen.
Risikoen for at få lussingesyge under svangerskabet er meget begrænset. Smittes en gravid med lussingesyge, er der ca. 10% risiko for, at sygdommen overføres til barnet. Heraf vil kun ca kun ca. 10% blive påvirket.
Lussingesyge giver ikke misdannelser hos barnet, men hvis kvinden får sygdommen tidligt i svangerskabet, kan det føre til spontan abort. Senere kan det, som du er inde på, give alvorlig blodmangel hos det ufødte barn og i værste fald kan det føre til barnets død før fødslen.
Hvis en gravid bliver smittet med lussingesyge, vil man følge ...
... hende og barnet og lave scanninger, hvor man følger barnets tilstand. Man kan også give blodtransfusion via navlestrengen, hvorvidt der er en aldersgrænse for dette, ved jeg desværre ikke. Sygdommen får ikke varige følger for barnet.
Da du ikke har haft Lussingesyge som barn, er der risiko for at du nu kan blive smittet med sygdommen. Derfor skal du naturligvis tage dine forholdsregler. Jeg synes derfor slet ikke at man skal udsætte sig selv eller sit barn for denne risiko, når man nu ved, at risikoen er til stede.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kender ikke til specielle retningsliner alt efter hvor langt man er henne. Generelt synes jeg man skal tage sine forholdsregler, når man har mulighed for det og jeg synes derfor det er den rigtige beslutning du har taget.
Rigtig meget held og lykke fremover og ha´en god weekend selv om I ikke skal til familiefest:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Viden om børn:
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.