Svar: Lussingesyge
Kære Pia
Lussingesyge kaldes også den 5. børnesygdom eller Parvovirus infektion. Så vidt jeg kan finde ud af, har ca. 70% af alle gravide danske kvinder har haft sygdommen og man konstaterer via en blodprøve, om man har haft sygdommen. Har man haft sygdommen, får man den ikke igen.
Risikoen for at få lussingesyge under svangerskabet er meget begrænset. Smittes en gravid med lussingesyge, er der ca. 10% risiko for, at sygdommen overføres til barnet. Heraf vil kun ca kun ca. 10% blive påvirket.
Lussingesyge giver ikke misdannelser hos barnet, men hvis kvinden får sygdommen tidligt i svangerskabet, kan det føre til spontan abort. Senere kan det, som du er inde på, give alvorlig blodmangel hos det ufødte barn og i værste fald kan det føre til barnets død før fødslen.
Hvis en gravid bliver smittet med lussingesyge, vil man følge ...
... hende og barnet og lave scanninger, hvor man følger barnets tilstand. Man kan også give blodtransfusion via navlestrengen, hvorvidt der er en aldersgrænse for dette, ved jeg desværre ikke. Sygdommen får ikke varige følger for barnet.
Da du ikke har haft Lussingesyge som barn, er der risiko for at du nu kan blive smittet med sygdommen. Derfor skal du naturligvis tage dine forholdsregler. Jeg synes derfor slet ikke at man skal udsætte sig selv eller sit barn for denne risiko, når man nu ved, at risikoen er til stede.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg kender ikke til specielle retningsliner alt efter hvor langt man er henne. Generelt synes jeg man skal tage sine forholdsregler, når man har mulighed for det og jeg synes derfor det er den rigtige beslutning du har taget.
Rigtig meget held og lykke fremover og ha´en god weekend selv om I ikke skal til familiefest:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.