Brev:
6 mdr. og mange opvågninger om natten
Kære Helen,
Så er vi tilbage igen :)
Vores skønne dreng på knap 6 mdr. har altid sovet godt om natten. Siden han var knap 2 mdr. har han sovet fra ca. 21.00 – 07.30 med 2 til 3 opvågninger, hvor han blev ammet.
I forbindelse med at vi har været på ferie er han begyndt at sove meget uroligt om natten og vågner mellem 6-8 gange. Nogle gange lykkedes det mig, at få ham til at sove videre med en kærlig hånd på maven og shhh lyde – dog langtfra hver gang. Resultatet er, at han ammes 4-6 gange om natten. Vi havde håbet på, at han ville komme tilbage til sin vanlig rytme, efter ferien, men sådan er det ikke gået.
Herhjemme sover han i sin egen seng, ved siden af vores dobbeltseng. På ferien har han sovet sammen med os i dobbeltsengen. På ferien har vi overholdt hans sædvanlige rytme og putte tider døgnet igennem og han har været glad og tilfreds ferien igennem.
Han har i en lang periode været plaget af børneeksem, hvilket helt sikkert er en medvirkende faktor til hans uro om natten, han klør og kradser sig selv i søvne. Børneeksemet er også blevet forværret på turen. Han er ved at blive udredt ved en hudlæge, men desværre har vi endnu ikke fundet mirakelmidlet, der får eksemet til at forsvinde.
Ernæringsmæssigt ammes han og derudover får han en flaske med MME inden formiddagsluren og når han puttes om aftenen (60 ml morgen og 90 ml aften), ...
... da jeg ikke helt har mælk nok. Vi er begyndt med grød til middag for en uges tid siden, hvilket har gået rigtig godt. Han tager fint på (vejer 7,5 kg og følger sin vægtkurve).
Jeg er i tvivl om han måske ikke spiser nok om dagen (måske jeg har mindre mælk end før) eller om han blot finder trøst fra alt kløeriget ved at sutte på mit bryst. Han spiser dog hver gang og sutter ikke bare.
Mit spørgsmål er hvordan jeg skal håndtere de mange opvågninger om natten? Jeg er bange for at lære ham, at det er om natten han skal spise. Kan du eventuelt komme med en ide til en dagsplan til ham?
Om dagen sover han godt, ca. 2 timer til formiddag og 2 timer til middag og en powernap sent på dagen. Om formiddagen i barnevognen og de andre lure i sin egen seng, da det er for varmt til at sove udenfor (vi bor i syd Europa).
Jeg plejer at hjælpe ham videre i søvnen efter 30-40 min, da han ellers vågner. Det gør jeg ved at ligge en hånd på hans mave, når han begynder at blive urolig. Dog er jeg blevet i tvivl om jeg bør gøre dette, eller om jeg herved hjælper ham til at jeg altid står klar og han derved ikke selv lærer at skifte imellem de forskellige søvnfaser?
Vi har købt og læst din gode bog omkring børn og søvn, vi ønsker bare lidt hjælp til at få det indført i vores lille familie og vide om vi mon griber det rigtigt an.
På forhånd mange tak for hjælpen.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.