Annonce

Annonce

Svar: Undgå propper i ørerne


11. april 2019

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære glade førstegangs mor

Dejligt at høre, at det går langt bedre med søvnen, og at jeres dreng nu sover en daglig lur ude, skønt! :)

Det lyder også rigtig dejligt med en uges ferie for jer alle tre, og det er rigtig godt, at du er opmærksom på at små børn ikke kan trykudligne, som vi andre normalt ville gøre, når vi oplever for stor højdeforskel.

Det er især når man lander med fly, at der er behov for trykudligning, men vi har nok alle sammen prøvet også at få propper i ørerne under en køretur, og jeg tænker derfor, at det vil være rigtig godt, hvis I kan holde lidt pause undervejs. Både fordi jeres dreng er så lille, at han stadig vil have brug for stillingskift, så han ikke sidder i flere timer i samme stilling i sin autostol, men også fordi du vil kunne amme ham, skifte ham og evt. amme ham igen - hvorefter I så kan køre videre. Og har han problemer med at trykudligne, så vil du naturligt hjælpe ham på denne måde.

Det kan være en god idé at køre, når han sover - ...


Annonce

... det vil sige, tage det længste træk i bilen, når han har været vågne, er aktiveret, har fået ren ble, mad/mælk osv. og er parat til at sove. Så han sover, når I kører - og så I har mulighed for at lægge nogle km bag jer, før han så har brug for ren ble og mælk igen. Så når I holder pause, så giver I ham en lidt længere pause med mulighed for bevægelse og lidt leg og stimulering, hvorefter han så kan sove igen, når I atter kører videre.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle børn vil sove fra trykudligningen og vil derfor ikke reagere på det, når højden skifter og I skal derfor ikke vække ham, for at trykudligne.. men det kan være en god idé at give ham længere pauser undervejs, hvor du så naturligt ammer ham og hjælper ham med at trykudligne, hvis han har behov for det :) Bruger han sut, så kan det også være en god idé at lade ham have sutten i munden, når han sover og I kører, fordi det at sutte og synke spyttet også kan hjælpe ham...

Håber du kan bruge dette lidt videre og rigtig god ferie til jer alle tre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.

Autostol nyfødt

Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.

Man...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce