Brev:
Min søn er begyndt at drikke for meget mælk
Hej Helen,
Min søn der er næsten 11 mdr. Er lige begyndt at drikke for meget modermælkserstatning om aftenen/natten, og det tager appetitten for mad om dagen.
Jeg forsøger ellers hver aften med grød, men det vil han ikke spise (det ville han tidligere). Han får en flaske kl 20-21 og så igen ml. 23 og 24. Men nu vil han så også have en flaske kl. 3, og han holder ikke op med at græde, før han får den. Så han er oppe og få 700 ml mælk i de 3 flasker, hvilket jo er for meget.
Tænker du at jeg skal prøve at give aftensmad kl 17, og se om han vil have grød 18.30-19?
Der er også den udfordring, at han er svær at få til at sove kl. 19, men det er nødvendigt, da jeg om et par uger starter på job, og børnene da skal op kl. 6/6.30 hver dag. Synes godt nok det er svært at få børnene hen til at sove kl. 19 - det er ...
... meget mere naturligt for dem at sove kl 1930-20. Bør de sove kl 19 i weekenden også, eller ødelægges deres søvnmønster ikke ved at de sover kl 20 da?
Jeg tilbyder købegrød hvilket han ellers har været glad for. Måske skulle jeg prøve at lave havregrød i stedet - skal der fortsat modermælkserstatning og smør i, eller må det laves bare på vand?
Bør jeg fortsat give 2 flasker dagligt indtil min søn er 12 mdr? Og derefter give 1 flaske? Er det bedst at give den til midnat eller om natten, hvis jeg kan få grød i ham inden sengetid? Er det svært at komme af med den sidste flaske ved 12-15 mdr., eller siger de små selv stop?
Et helt andet spørgsmål - min søn er vild med dåsemajs sammen med det andet til aftensmaden - at sidde og samle dem op. Må han spise det hver dag?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
6. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Hej Helen Vi skriver, da den nu er gal med lille Matteos søvn igen, og der...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.