Brev:
Lægeskræk og vaccination
Kære Helen.
Endnu engang tak for et rigtig brugbart skriv ang. C og hendes madvaner. Hun sidder nu til bords med os andre hver aften og spiser lidt af vores mad. Det var faktisk meget nemmere, end vi havde forestillet os:-)
C skal have sin 5-års vaccination i næste uge. Desværre er C blevet ret bange for læger. Vi kan ikke rigtig komme på nogen bestemt situation hos lægen, som skulle have gjort hende bange, udover selvfølgelig de tidligere vaccinationer. Dog sprang vi i samråd med lægen hendes 4 års vaccination over, netop fordi hun var så bange bare for at være hos lægen.
5-års vaccinationen kan vi i følge lægen ikke springe over, hvis hun skal være dækket. Vi har forsøgt at forberede hende ved at læse bøger om børn, der skal til lægen og vaccineres, blandt andet "Totte til lægen", som hun holder meget af og selv ofte spørger til om vi kan læse. Dog skal hun altid fortælle efter bogen er læst færdigt, at hun aldrig vil til lægen og stikkes. Hver gang snakker vi om, at det er rigtig vigtigt at blive vaccineret, da man ellers kan blive rigtig alvorlig syg, og at det kun gør lidt ondt og at man får flot plaster på bagefter, ligesom i Totte-bogen. Vi har også snakket om, at alle børn bliver vaccineret, ...
... også alle dem hun kender nede fra børnehaven osv. C vil gerne snakke om det, men holder fast i, at hun aldrig vil vaccineres. Hvis vi nævner, at det er noget hun bliver nød til, bliver hun helt hysterisk. Vi har også forsøgt at snakke om, at generelt er der ting i verden, som man bliver nødt til, selvom man ikke har lyst, men at man gør det alligevel og er rigtig glad bagefter. Vi har ligeledes forsøgt at henvise til en efterfølgende valgfri gave/is, intet hjælper, hun bliver så ked af det/angst, når vi nævner det.
Har du nogen ideér til, hvordan vi kan hjælpe hende igennem bedst muligt? Vi ved på forhånd, at det nok bliver et "overgreb", hvor vi bliver nødt til at fastholde hende, mens det står på. Det har vi det selvfølgelig vildt dårligt med, men kan ikke rigtig se andre udveje.
Vi er meget i tvivl om, hvornår hun skal vide, at hun skal vaccineres. Flere dage før, med fare for, at hun går med ondt i maven og spekulerer på det? Om morgenen på dagen, med fare for, at det bliver et svært farvel og en hård dag i børnehaven, eller først på dagen, når far henter (i øvrigt tidligere end normalt), med fare for, at det kommer totalt bag på hende og hun slet ikke er blevet forberedt?
Med venlig hilsen
C’s mor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
22. juni 2024 | Sovevaner | 5 år, 7 mdr.
Pige på 5.5 år kan ikke falde i søvn
Kære Helen. Jeg er far til en pige på 5.5 år, som har meget svært ved at...
22. maj 2024 | Opdragelse | 5 år
Familie logistikken hænger ikke sammen
Kære Helen, Jeg har to overordnede spørgsmål som jeg søger råd på....
30. januar 2024 | Renlighed | 4 år, 6 mdr.
Hej Helen Min dreng på 4½ år tisser stadig i sin ble om natten. Han har...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.