Annonce

Annonce

Brev:

Må baby sove i larm?


2. april 2019

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Må baby sove i larm?

Kære Helen.

Tak for din hjælp hidtil. Vil igen rose dig for din brevkasse. Det er en skøn mulighed at have, og du giver god/grundig respons. Tak for det. Jeg tror, at du hjælper og beroliger mange forældre derude :)

Vi er nu flyttet til Århus i en hyggelig lille stuelejlighed i en villa. Så langt, så godt. Det går også okay med søvnen disse dage. Mit spørgsmål i dag går på larm - det har vist sig, at der er et større nedrivnings/-byggeprojekt i gange lige nede for enden af vejen, og det larmer - forståeligt nok - en hel del. Indtil videre, så har den lille sovet nogenlunde fra byggelarmen.

1) Jeg er dog bekymret for, om det på sigt vil blive et problem for vores nu 15 uger gamle datter at sove ude i larm? Synes at have læst, at de er mindre støjpåvirkelige, jo mere bevidste de bliver.

2) Dernæst er jeg bekymret for, om larmen mon stresser hende, selvom hun sover? Det er velkendt, at byggelarm stresser hjerner (i hvert fald voksnes hjerner), så er bange for, om det er usundt for hende, at hun ligger ude i larmen, selvom hun - for det meste - kan sove fra den? Ellers, så må jeg vel begynde at ...


Annonce

... træne hende i at sove indenfor, selvom hun slet ikke kan sove så lang tid indenfor.

Andre spørgsmål:

Nu jeg er i gang, så har jeg også flg. spørgsmål:

3) Min datter tager lang tid at putte om aftenen - op til to timer, primært fordi hun ligger og ammer så længe, inden hun falder i søvn? Hun går måske til ro kl. 21:00, men jeg går ofte ind med hende allerede 19:30, fordi hun virker så træt - og hun ligger og halvsover/ammer indtil hun sover helt hos mig, og flyttes så til egen seng ... er det normalt nok, at det tager så lang tid, eller skal jeg arbejder på en anden tilgang? Når hun så sover, så sover hun til ml. 00:00-02:00, og så igen til ml. 04:00-05:00 og så igen til kl. 07:00 (cirka). Er det en rimelig normal natterytme for én på 15 uger?

4) Jeg synes at have læst, at baby bør kunne trække sig selv op i armene til siddende stilling fra puslebordet omkring de 18 uger? Kan det passe? Min datter er rimelig fremme, tror jeg, rent motorisk - men, hun virker til at være meget langt fra at kunne hive sig selv op på den måde?

Igen, på forhånd mange tak for din tid/hjælp.

Med venlig hilsen
Fie :-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Apgar score

Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.

Jordemoderen har 5 ting hun ser på:

1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.

2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...

Læs mere i Babylex

Medicin til børn

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce