Brev:
Forberedelse til vuggestuestart
Hej Helen
Jeg skriver fordi, vi ønsker råd og tanker omkring hvordan vi kan forberede vores datter på at skulle i institution.
Hun havde jo kolik de første 3,5 måned og var derefter et meget uroligt og pylret barn frem til 6,5 måned. Herefter er hun blevet så glad, tilfreds og dejlig at have med at gøre. Jeg meldte mig ud af mødregruppe, da jeg ikke kunne overskue det, og grundet hendes megen gråd og uro har vi ikke været meget uden for hjemmet endnu.
Vi bor langt væk fra vores familie, så hun er aldrig blevet passet af andre end os.
Hun er lidt bagud motorisk men kommer rigtig godt efter det nu her. Både vores sundhedsplejerske og vores ergoterapeut til stimulastik har begge uafhængigt af hinanden kaldt hende et sensitivt barn. Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal lægge i det. Hun reagerer meget på lyd og bliver let “forskrækket”, men græder ikke. Hun kan også blive utryg når vi er til stimulastik, selvom vi kun er 4 babyer på holdet. I det store og hele er hun dog tryg og med på øvelserne. Men er det ikke “normal” babyadfærd, tænker jeg?
Vores tanker går således på, hvordan vi kan ruste hende bedst muligt til en kommende vuggestuestart? Hun er 8 måneder nu og vi har flere scenarier i spil ...
... omkring hvornår hun skal starte. Mor skal først starte arbejde 1. august, far tager herefter 2 ugers orlov, og vi holder alle én uges ferie sidst i juli, dette ligger fast.
1. Lade hende starte i juni, hvor hun kan have en rolig, lang og langsom opstart, hvor hun helt indtil august har få timer dagligt i vuggestuen. Far har to ugers ferie i starten af juni, hvor han er med til vuggestuestart. Hun er væk den sidste uge i juli, hvor vi skal på ferie sammen og opstarter så igen herefter, hvor far har orlov i to uger til endnu en langsom opstart. Her vil hun være 10 måneder.
2. Hun starter lige efter vi har haft ferie sammen, hvor far har to uger til “almindelig” indkøring. Her vil hun være lige over 1 år.
Har du nogle tanker omkring de to “modeller” omkring vuggestuestart? Er der en af modellerne, der er bedre end en anden eller andre tanker omkring hvad vi skal medtænke kunne være godt for vores datter, når vi skal vælge? Det, der ligger mest til grund for vores mange tanker omkring det emne her, er fordi hun netop mest blot er vant til os og vores hjem. Hun har været med ude og handle, på weekend med os hos bedsteforældre, jul osv. Men dagligdagen foregår mest herhjemme.
Med venlig hilsen
forældrene
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.