Brev:
En meget aktiv baby
Kære Helen,
Med en lille baby (5 måneder om 8 dage) i huset og som førstegangsmor, så er din brevkasse nærmest uundværlig.
Jeg har tidligere kontaktet dig da min lille søn ikke pludrede så meget - det gør han fortsat ikke. Lidt mere end før og der er generelt kommet mere lyd på ham, men jeg savner den tætte/nærværende "dialog" med ham. Det kan jeg godt glemme... hvilket leder mig hen til mit spørgsmål.
Han er enormt aktiv og allerede da han var knap 4 måneder trillede han fra ryg til mave. Han bruger sin krop meget og ligger ALDRIG stille. Kun hvis han får lov at se lyset fra fjernsynet, han er på vores arm og kan følge lidt med eller leger med et stykke legetøj.
Jeg fornemmer det hele hænger lidt sammen. Han har de sidste uger sovet meget dårligt. Faktisk både nat og dag, dog værst om dagen. Her sover han 30 min. af gangen og virker ikke udhvilet, men jeg kan ikke få ham til at sove igen. Han vågner ved at karte rundt og ...
... når jeg kommer ind til ham, så kigger han hurtigt op og gå straks igang med at vende sig om på maven.
Generelt gælder det at det skal være vildt før det er sjovt. Og som mor, så savner jeg en bedre og mere nær kontakt med ham. Det er som om han er travlt optaget af omverden. Fx, så følger han alle der kommer ind i et rum og elsker at følge med når vi står at kigger ud af vinduet.
I weekenden var vi til familiefest med mange gæster og da min fætter tager min søn i armene, så begynder han at græde med tårer og han kommer tilbage i min favn. Det fortæller mig i hvertfald at han begynder at være meget mere opmærksom på om han er i min eller andres favn.
Men jeg kan godt blive bekymret for hans ‘sociale kompetencer’, da han er meget opmærksom på sine omgivelser og knap så meget på mig. Kan jeg gøre noget for at fange ham, således at jeg oplever at ‘vi taler samme sprog’, hvis man kan sige det?
Kærlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.