Annonce

Annonce

Brev:

Sen rytme - 7 mdr.


26. februar 2019

Alder:
7 mdr.

Sen rytme - 7 mdr.

Hej igen Helen

Vores datter er nu blevet 7 måneder og hun har siden hun var knap 6 måneder endelig virket glad og tilpas det meste af tiden. Før det havde hun hvad der nok bedst kan betegnes som kolik i 3,5 måned. Da det vendte blev hun meget pylleret og "brokkende" det meste af hendes vågentid, uden vi vidste hvorfor. Men det vendte omkring de 6 måneder, hvilket var dejligt.

Nu er hun blevet 7 måneder, og er i det store og hele en glad og nysgerrig pige, der dog er lidt bagud motorisk, da hun først kunne ligge og træne på maven, da hun blev 3,5-4 måneder. Vi går til stimulastik en gang om ugen, hvilket er rigtig godt.

Vi bøvler nu lidt med at få os en ordentlig rytme. Hun går relativt sent i seng - omkring 21-22 tiden, hvilket hun har gjort siden december, hvor hun var 5 måneder. Lurene om dagen er som vinden blæser - både i længde men også hvornår hun bliver lagt. Det er ofte styret af, hvornår hun står op om morgenen, hvilket kan være alt mellem 6.30 og 8, og så hvornår hun stod op fra sidste lur.

Hun sover om natten kun omkring 9 timer, maksimum 10 timer. Hun får tre lure, der har varighed af alt mellem 40 min. og 2,5 time. Det er umuligt at forudsige hvilken af de tre, der er kort eller lang. Jeg går med barnevognen ved hver lur, da hun sover bedst således. Hun bliver lagt, når hun viser tegn på træthed, hvilket kan være alt fra 2 timer til 3 timer efter hun vågnede sidst. Vi har læst din bog om søvn, og hun "passer" ikke rigtig ind i søvnhjulet for 7 måneder. Hun sover lige nu kun mellem 12 og 13,5 time på et helt døgn.

Vi begyndte på skemad, da hun var 5 måneder og det har gået rigtig, rigtig godt, hvor hun har spist stort set alt vi har serveret også med forskellig konsistensen osv., med stor appetit og godt humør. Men for et par uger siden, kunne hun godt blive lidt pylleret under måltidet i højstolen, og måtte tages på skødet for at fortsætte måltidet. For en uge siden blev hun forkølet med snot og hoste og da blev det svært for os at få hende til at spise skemad. Nu er hun ovre det værste, men hun afværger fortsat og endda mere end da hun var syg. Hun kan reagere allerede når hun bliver sat i ...


Annonce

... højstolen. Imorges havde hun været veltilpas og rolig lige indtil jeg satte hende i stolen og gav hende to skefulde havregrød, herefter begyndte hun at klynke og jeg tog hende på skødet, hvor hun fik endnu en skefuld. Herefter begynder hun at græde voldsomt og er ikke til at trøste i henved 30 min. Jeg er bekymret for, at om vi kan have presset hende til at spise, og hvordan vi kommer videre herfra. Det er dog slet ikke alle måltider, hun opfører sig sådan, men nogle.

Hun får tre hovedmåltider dagligt, de små mellemmåltider, som du skriver om i din bog til 7 måneder er svære for os at overholde. Derudover bliver hun ammet før hver lur og inden hun skal i seng om aftenen. Hun vågner typisk første gang om natten ca. 3,5 time efter første amning, og herefter op til hver anden time om natten - dog nogle dage med længere tid imellem. Jeg kan ikke få hende videre uden at amme hende, så græder hun meget. Natamningerne kan være 2-3 stykker fra 00-06. Jeg er klar over, at de kan spille ind på hendes appetit dagen igennem, men synes jeg ikke rigtig jeg har kunne se en sammenhæng med tidligere.

Hun har den seneste uge været meget pylleret og med pludselige grædeture, hvor hun er svær at trøste, for herefter at blive rolig, glad og grinene. Vi har intet oplagt til hvorfor hun er således - ikke noget tigerspring osv. Vi tænkte hun bøvlede med maven, men den er der fint gang i. Jeg tænker heller ikke, det kan være ørene, da hun ikke er generet hele natten, når hun ligger helt fladt. Måske er det bare alderen?

Vi ønsker dine tanker omkring, hvordan vi kan komme videre fra hvor vi er lige nu og hen til en mere struktureret dag. Vi finder god inspiration i dine dagsplaner i din bog om mad, men vi kan ikke se, hvordan vi kan ende der, når vi lige nu er så langt fra. Vi føler ikke at, der er noget, der følger en rytme - hverken ydertidspunkter mht. søvn, ej heller hovedmåltiderne bliver givet på samme tidspunkt, da det hele "styres" af, hvornår hun står op om morgenen eller fra sidste lur. Jeg er nervøs for, om det at hun evt. kommer til at stå tidligere op, kan få indflydelse på om vi kan komme til stimulastik kl. 11.30.

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce