Annonce

Annonce

Brev:

Putning og døgnrytme


13. februar 2019

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Putning og døgnrytme

Hej Helen,

Tak for dit svar omkring amning. Vi har skåret natamningerne fra, og arbejder på at skære ned til 4 amninger om dagen. Det gik ok med at skære fra om natten, men så blev vi syge så jeg kan ikke helt se endnu om det har hjulpet på antal opvågninger om natten, men det justerer sig sikkert ind :)

Nu hvor jeg har meldt mig ind så kommer alle mine ophobede spørgsmål!

Mit næste spørgsmål handler om putning og lidt om dags rytmen.
Om dagen følger vi din plan fra bogen om mad og børn, så godt vi kan. Det kan være lidt svært nogle gange, hvor han sover 40 min til formiddag den ene dag og 3 timer den næste dag. Men som oftest sover han en lang lur om formiddagen og et lidt kortere om eftermiddagen. Jeg vil tro, han sover 3-4 timer i løbet af dagen og 10-11 timer om natten.

Vi har en mega god rutine om dagen, efter vi købte en sovepose til barnevognen. Han falder nærmest i søvn mens vi lukker posen! Nu hvor han er blevet lidt ældre får han lov at sidde op i barnevognen indtil han bliver træt. Vi har dog haft lidt svært ved at overføre vores gode ritual fra dagen til natten! Igen har vi prøvet lidt forskelligt:)

I starten sov jeg på hans værelse hvor vores baby sov på sin madras ved siden af på gulvet. Da han var 3 måneder flyttede vi ind på soveværelset hvor vi begyndte at ligge ham i tremmesengen. Vi har bygget vores seng oven på nogle skabe, så den er ekstra høj, så det var ikke så praktisk at have tremmesengen i soveværelset, fordi det var svært for mig at løfte ham ind og ud af tremmesengen, der lige kunne være kilet ind mellem væggen og vores seng. Så vi flyttede hans seng tilbage på hans værelse og min madras ind på værelset igen, men med afstand imellem vores senge. Så lå jeg med ham på madrassen til han var lige ved at falde i søvn og løftede ham så over i hans egen seng.

Da han så var ca 6.5 måneder flyttede jeg tilbage i soveværelset. Så begyndte jeg at ligge ham i hans seng vågen og sidde ved siden af, holde ham lidt i hånden og sådan, indtil han faldt i søvn, hvilket ...


Annonce

... kunne tage lang tid, mellem 30-60 min. Vi har lagt en tynd madras ind på hans værelse, så jeg kan ligge ned og amme ham ved sengetid.

Men så begyndte han at kravle, så når amningen var slut så skulle hele værelset undersøges, og hvis jeg lagde ham i hans seng så blev sengen endevendt! På det sidste har vi købt en indendørs sovepose, men når vi lægger ham i sengen, så bliver han ked af det, så har vi taget ham op og gået rundt med ham på armen, men jeg føler heller ikke det er holdbart i længden!

Om aftenen får han hver anden dag et bad 1 times tid før sengetid og vi læser også en bog for ham på hans værelse (den samme bog).

I tillæg til putteritual er vi (mig og manden) heller ikke helt enige om dagsrytme, fordi nogle gange vågner han f.eks. kl 15 eller 14.30 fra sin sidste lur (nr 2 lur). Jeg vil helst ikke have han sover en lur til, fordi så kommer han bare så super sent i seng. Han plejer at blive træt efter ca 3.5 time, men jeg synes heller ikke det er en god idé at han kommer i seng kl 18.00 fordi så begynder han måske at være parat til at stå på kl 4.00 eller 5.00, og så bliver hele dagsrytmen jo bare skubbet. Hvis vi holder ham vågen så bliver han mega overtræt, han bliver ikke ked af det, men man kan næsten ikke drive ham i seng, før han nærmest dejser om!

Om dagen går vi ture, synger, læser bøger, kravler, spiser, leger med spejlbillede osv. Vores dreng bliver snart 8 måneder og er meget aktiv, når man bærer ham eller han sidder i sin stol vipper han konstant med sine ben! Han er meget opmærksom, nysgerrig og glad! Jeg ved ikke om han begynder at have lidt seperationsangst, han har i hvert fald været svær at ligge fra sig i et par uger, fordi han bliver ked af det når man ligger ham på gulvet, og hvis han ikke kan se én, hvis man nu lige går i køkkenet eller lignende, så begynder han at kalde.

Har du nogle råd ift. dagsrytmen, om vi skal lægge ham tidligt eller holder ham vågen lidt længere, samt hvordan vi kan hjælpe ham med at finde ro om aftenen?

Med venlig hilsen
Laila

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd og børn

Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af,...

Læs mere i Babylex

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce