Annonce

Annonce

Svar: Min søn vågner meget tidligt


10. februar 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det lyder som et reelt behov for flaske, når jeres dreng vågner nat/tidlig morgen. Som jeg læser dit brev, så hjælper netop flasken ham med at sove videre og med den alder han har, må han meget gerne få 3 flasker i døgnet. Disse tre flasker kan sagtens ligge før middagslur, aften og en gang i løbet af natten.

Det er rigtig godt, at du oplever, at han nu er begyndt at spise mere i løbet af dagen og spiser mad, som mætter ham bedre end tidligere. Han har dog stadig et stort behov for væske, og ved siden af maden er det vigtigt, at han drikker nok. Det er derfor godt, hvis du kan tilbyde ham vand til maden og også gerne som tørstslukker mellem måltiderne, så hans væskebehov dækkes mere og mere på denne måde - men ved siden af det vand, som han kan drikke af en kop skal han altså stadig have de tre flasker :)

Det spiller naturligt også ind, at han er begyndt i vuggestue og også er i separationsfasen, så han lige nu sover mere uroligt end tidligere, drømmer mere, vågner lettere - og her hjælper flasken ham til ro og til at komme videre i søvnen. Så alder, udvikling og ændringer i hverdagen forklarer også hans behov for flasken om natten, men så længe han ikke begynder at søge flasken mere end den ene gang om natten, er det helt okay :)

Når han bliver 10 måneder vil det være rigtig godt, hvis du kan forsøge at trappe ud af den ene flaske, så han får mindre og mindre og til sidst helt kan undvære. Det vil i 10-12 måneders alderen være rigtig godt, hvis han tilbydes 2 flasker i døgnet. Det er forskelligt, ...


Annonce

... hvilken flaske der forsvinder først. Nogle børn trives bedst med at flasken om dagen fjernes først, så han om dagen drikker sit behov via en kop og puttes uden flaske. Andre børn trives bedst med, at det er natflasken som gradvist trappes ud.. Du må forsøge at vurdere, hvad der vil fungere bedst hos jer :)

En gradvis udtrapning betyder, at du skal give ham mindre og mindre i flasken. Det vil sige, at hvis han lige nu drikker 180 ml, så skruer du ned til 160, 140, 120, 100 ml indtil han helt kan undvære. du skal derfor også nu, hvor han har behov for sin natflaske, forsøge at holde mængden nede på et vist niveau, så han ikke vænnes til at skulle drikke en meget stor flaske om natten.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er en god idé, at I har forsøgt at tilbyde flasken sen aften i håb om, at han så kunne sove uden om natten, men det er desværre ikke altid at det fungerer. Derfor er det helt okay, at I lader ham melde sig selv om natten og tilbyder ham flasken, når han vågner og efterspørger den :)

Jeg vil ikke umiddelbart anbefale, at I begynder at stille uret til kl 03 for at give ham flaske der, det lyder hårdt. Jeg vil anbefale, at I afventer og ser om han selv melder sig og søger den... Nogle gange vil det gøre, at han af sig selv begynder at søge flasken længere og længere hen mod morgenstunden, samtidig med at mængden skrues gradvist ned, og det betyder, at han til sidst måske helt kan springe den over og i stedet komme op og starte dagen med lidt morgengrød og vand eller mme af en kop :)

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce