Annonce

Annonce

Svar: Skal jeg tilbyde ekstra flasker?


7. februar 2019

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære mor

Tak for dit brev :)

Jeg synes ikke du skal tilbyde din dreng en ekstra flaske - det lyder meget fint med 3 flasker i døgnet, nu hvor han er 9 måneder gammel og han behøver ikke nå op på 600 ml. Hvis han får mellem 400-500 ml er det meget fint :)

Ud over sine flasker, så bør han også tilbydes modermælkserstatning i grød og mos og får på den måde stadig ekstra mælk den vej igennem og derudover skal hans væskebehov dækkes af vand. Det er derfor vigtigt, at du tilbyder ham vand af kop til måltiderne og også meget gerne som tørstslukker derimellem.

Du fortæller, at hans mælkeindtag om aftenen ofte ikke er ret stort, hvis han har spist godnatgrød. Du skal derfor overveje, om du giver ham for stor en portion grød. Det er bedre, at han spiser 1 dl. grød og derefter drikker sin flaske, end at han spiser 1.5-2 dl. grød og så afviser flasken. Derfor skal du forsøge at finde balancen mellem mængden af grød og mængden af mælk :)

Hvis du ikke giver ham en ret stor mængde grød om aftenen, og han trods dette stadig ikke drikker ret meget flaske, så kan det være en god idé at vente lidt med godnatgrøden. Som alternativ kan han få en banan, og ellers er det fint, at du lige nu blot tilbyder flaske om aftenen.

I 10-12 måneders alderen vil det være en god idé at tilbyde ham 2 flasker i døgnet, og måske vil han i denne alder derfor være mere parat til godnatgrøden, fordi den ene flaske så netop lettere kan springes over. Det er forskelligt, hvordan børn trives bedst - nogle børn har det bedst med at de to flasker ligger før middagslur og aften. Andre trives bedre, hvis de ligger aften og sen aften, og atter andre har det bedst med, at flasken ligger aften og en gang ...


Annonce

... i løbet af natten. Her må du prøve at vurdere, hvad din dreng vil trives bedst med :)

En aftenrytme kunne se således ud:

Aften 17.30-18: Spiser som jer, almindelige børnevenlige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta, sovs. Der skal være mad i stykker, mad som spises med fingrene og med gaffel og også stadig moset mad. Vand af kop.

Kommer i bad, frotteres godt med håndklædet, smøres med creme efter behov...

Tilbydes en godnatgrød ca 19.15-19.30 - vand eller mme af kop. Får derefter børstet tænder.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Flaske og puttes til natten 19.30-20

Sen aften 23-24: Drømmeflaske...

Når og hvis din dreng vågner og virker urolig om natten, så er det vigtigt, at du forsøger at hjælpe ham med stillingskift, beroligende ord, kærtegn osv. og så vidt muligt uden at tilbyde flaske, sut, tage ham op, vugge ham, gå rundt med ham eller lignende. Det er godt, hvis du kan hjælpe ham videre i søvnen i egen seng, så han forsætter med at sove der, hvor han er puttet og så vidt muligt forsøge at hjælpe ham videre med så lidt aktivitet fra din side som muligt. Det er naturligt, at han i denne alder har en stor motorisk uro og også drømmer meget, så det er naturligt, at han har brug for din hjælp om natten og f.eks. brug for at blive lagt ned, finde en rar stilling at sove videre i, få dynen på som han har sparket af og lignende. Og du skal naturligvis hjælpe ham med dette, men ikke øge hans indtag af mælk og afhængighed af flasken :)

Ved 1 års alderen vil det ofte være passende at skære den ene flaske væk og den sidste flaske kan så trappes ud og erstattes af et nyt putteritual i løbet af 1-2 måneder derefter:)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - vugning, bevægelse

At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.

Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce