Brev:
Påvirket af flytning?
Hej Helen,
Jeg nåede lige akkurat at skrive til dig vedr. vores daglige rutine - og nu er det hele vendt op og ned..
Vi er netop flyttet fra lejlighed til hus, forhåbentlig til stor glæde for lille dreng i fremtiden, hvor han har en stor have at udfolde sig i.
Ugen op til flytningen har vi næsten dagligt besøgt huset, altid med hans dyne og favorit-legesager, så han har kunne ligge på gulvet og “lege”.
Dagen op til flytningen tilbragte vi hele eftermiddagen og aftenen i huset, hvor vi også havde medbragt barnevogn, så han kunne tage dagens sidste lur heri.
Han har - som jeg tidligere har skrevet - altid sovet alle dagens lure i sin barnevogn, så vi oplever umiddelbart ingen udfordringer på det punkt.
Til gengæld oplever vi en kæmpe forandring i hans adfærd og det startede faktisk aftenen før flytningen, da vi kom hjem fra huset.
Han er mildest talt sur 90% af hans vågentid!
Han nægter eksempelvis at sidde i hans højstol og hvor han før har kunne ligge 20-30min ad gangen på sit aktivitetstæppe, ja så skriger han, lige så snart jeg ligger ham fra mig.
Det eneste sted han ikke beklager sig, er i mine eller han fars arme.
Han kan hellere ikke længere være vågen længere end 1 time ad gangen uden at blive overtræt!
Utroligt nok har nætterne ikke været så ...
... slemme, som vi havde frygtet.
Han har altid sovet i samme rum som os, men i egen seng. Vi tog valget da vi flyttede, at lægge ham på eget værelse fra dag ét, for at undgå at skulle igennem 2x nye soveomgivelser - når han jo alligevel på sigt skulle sove i et andet rum end os. 7-9-13 virker det til at fungere.
Vi har altid haft en utrolig opmærksom dreng, så jeg er ikke i tvivl om, at han sagtens kan se/fornemme, at vi ikke er “hjemme” i vante rammer - men kan det virkelig påvirke ham så meget, når han ikke er ældre? Hvis ja, hvor længe kan vi forvente at det står på og er der noget, som vi kan gøre for at hjælpe ham lettere gennem denne periode, ud over at fortsætte den rutine, som han kender?
Jeg har det lidt ambivalent med de tigerspring, men han skulle i følge Vidunderlige Uger netop være trådt ind i spring 5. Jeg synes ikke rigtig, at vi har kunne mærke tidligere spring. Jeg har selvfølgelig kunne se at der udviklingsmæssigt er perioder, hvor der sker noget med ham - men aldrig i sådan en grad, at hans humør og adfærd er blevet påvirket. Kan et udviklingstrin virkelig forudsage en så massiv ændring i adfærd?
Jeg ved at mange kæmper pga. manglende søvn - men det er altså også en anelse drænende at have en meget sur baby. Pyh......
Venligst
en frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.