Brev:
Bid ved amning - knap 5 måneder
Hej Helen
Mange tak for svar på mit første spørgsmål omkring opstart af mad.
Vi har givet Asger nogle dage, hvor han kun har fået mad hver anden dag for lige at give hans mave en chance. Der gik 8 dage fra første portion/smagsprøve på grød til første afføring, men nu virker der til at være “hul igennem”, selvom han stadig kæmper lidt og græder særligt ved prutter.
Planen er derfor fra imorgen at gå over til grød hver dag en gang om dagen. Vi skal være hernede en uge endnu, så tænker at vi kan starte op på grøntsagsmos som andet måltid om dagen, når vi er hjemme igen, hvor vi bedre selv kan lave mosen. Vi har grødblanding nok til den sidste uge hernede og bor på hotel med elkoger, så det fungerer fint med kogt flaskevand og grødblanding.
Til gengæld er der opstået et andet problem. Asger har jo allerede fået sine første to tænder, der næsten er helt udvoksede, selvom han kun er knap 5 måneder, og på det seneste er han desværre begyndt at bide mig under amning. Det er sket et par gange, men i dag har været ekstra slem, og han har bidt mig tre gange, hvor han sidste gang fik bidt hul, så det blødte.
Jeg har hver gang forsøgt at sige højt NEJ eller AV, men han smiler bare til mig sådan lidt overrasket, når jeg gør der. Jeg ved, at han ...
... selvfølgelig ikke gør det for at skade mig, men jeg er i tvivl om, hvad jeg skal stille op? Jeg læste på ammenet, at man kunne risikere ammestrejke, hvis man råbte op, så jeg tøver lidt med at blive endnu mere højlydt og har jo heller ikke lyst til at skræmme ham eller gøre ham ked af det, men samtidig har min reaktion pt ingen effekt.
Jeg har prøvet at gennemskue, hvornår han bider, men det er både i starten og til sidst. I starten af amningen, når jeg tror, han er sulten og derfor lægger ham til, men han ikke er det. Til sidst i amningen, når jeg tror, han ikke er færdig, men han ikke vil have mere. Flest gange er til sidst, men det er svært at gennemskue, hvornår han bare holder pause, som du også skrev om i dit sidste svar, og hvornår han reelt er færdig.
Jeg kan mærke, at jeg bliver mere og mere angst for at lægge ham til og faktisk også bliver ked af det, fordi det er ubehageligt at være “bange” for ham. Så jeg håber, du kan give et godt råd.
Jeg har vitterlig ikke lyst til, at han skal have MME i stedet for amning, når den jo ellers kører så fint og har været helt problemfri indtil nu, men samtidig kan jeg heller ikke leve med at blive bidt hver gang og gå og frygte min egen dejlige lille dreng.
På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Asgers mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.