Brev:
Grovere grød og mos
Hej Helen,
Jeg er begyndt at introducere min datter for grovere grødtyper som fx havregrød og hun er vild med det. Jeg har også prøvet at gøre grøntsagsmosen grovere ved at mose den frem for at bruge stagblender. Hun fik græskar for nogle dage siden men dagen efter da hun lavede en ble, kunne jeg se at der var stykker græskar i den (selvom den var godt moset igennem med gaffel). Betyder stykkerne at hendes mave-tarm-system ikke er klar til den grovere form for mos endnu eller er det meget normalt at de kan komme "uforarbejdet" ud igen når man begynder at introducere grovere typer?
Min datter har været lidt mere skeptisk over for den grovere mos end for den grovere grød. Så jeg har nu besluttet at vi først leger lidt med grøden og hun om aftenen får den konsistens hun kender.
Du anbefalede mig at jeg når vi nærmer os 6 måneders alderen kan introducere morgengrød til hende. I din bog og ved dagsplan kan jeg se, at du skriver grød til morgen ...
... og grøntsagsmos til middag og aften. Er der en bestemt grund til denne rækkefølge og at det kun er grød én gang men grøntsager to gange om dagen? Kunne jeg ikke også blande grøntsager med lidt grød til frokost og så om aftenen så bare give grøntsagsmos som på sigt bliver blandet med kød osv?
Et afsluttende spørgsmål er angående de forskellige slags grøntsager. Du skrev i din sidste besked at min datter når hun er 6 måneder gammel kan begynde at få rodfrugter, kål og lignende.
Hvad er årsagen til at de ikke må få pastinak før?
Jeg har prøvet at give min datter agurk som fingermad.
Har også prøvet at give hende et stykke banan, men her kunne jeg se at hun meget hurtig får smasket løs og får løsnet større stykker af bananen. Derfor har jeg ikke gjort det igen. Hvornår må de gerne gnave på frugt med deres gummer og få "større" stykker ind i munden (stadig ikke for stor, men på størrelse som en lille blåbær måske)?
Ser frem til at høre fra dig.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.