Brev:
Konflikter
Hej Helen
Vi (min mand og jeg) skriver, fordi vi har brug for dit besyv.
Vi har simpelthen en skøn datter på 3 år og 2 mdr, som bliver storesøster her i starten af det nye år, og som startede i børnehave for snart 3 mdr siden. Hun er en glad, omsorgsfuld, fjollet, charmerende, viljestærk og temperamentsfuld vildbasse. Hun er meget kvik, og har altid været meget fremmelig ift sin alder, som både dagplejer og børnehaven har beskrevet - hvilket vi kun kan nikke genkendende til. Hun er samtidig meget følsom og sart (har store følser) og er ekstrem god til at sætte ord på sine følelser. Generelt stortrives hun også til trods for en hård opstart i børnehave.
DOG: står vi dagligt i konflikter, hvor vi bliver presset udover vores egne grænser. Vi ender simpelthen med at skælde hende ud, og vi står tilbage med ondt i maven og er begge meget kede af det, da det jo ikke er det, vi ønsker. Konflikter opstår, som så mange andre, når vi skal ting, hun ikke gider: tøj, tandbørstning, bad osv.
Vi håndterer det egentlig meget godt langt hen ad vejen ved at lave aftaler med hende. Fx "Hvis vi skal nå at læse godnathistorie, skal du ikke fjolle nu". og "Du må se morgenfjernsyn, når du har taget/fået ...
... tøj på". Et eksempel på hvor problemerne kan opstå: Når hun skal have vasket hår, sprøjter hun vand på sin far. Han siger: " det skal du stoppe med", men hun eskalerer blot. Det er simpelthen, som om hun ikke forstår, hvad det vil sige at stoppe i den situation. En anden ting er, at hun virkelig, virkelig elsker at fjolle, og bruger det også som en overspringshandling for de ting, hun egentlig ikke gider. Vi har forsøgt at skelne mellem, hvornår man fjoller (leg) og hvornår man ikke fjoller (ikke leg). Et eksempel på hvor det går galt, kunne være, når hun skal have børstet tænder eller have tøjet af inden bad, hvortil hun fjoller helt utrolig meget. Faktisk så meget at hun er helt overgearet og slet ikke til at få ro på. Her føler vi, at det eneste, der kan få hende ud af det, er ved at skælde hende ud. Men det hjælper jo ikke. Det bekymrer især moren, at hun er nærmest uden for rækkevidde, når hun fjoller så meget.
Hvordan kommer vi det til livs uden at skælde for meget ud? Vi føler tit, at tingene kammer over for hende og at vi står og skælder ud, fordi vi ikke kan andet, og så har vi en ulykkelig pige. Rigtig træls!
Med venlig hilsen
de bekymrede forældre (og godt nytår selvfølgelig)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.
For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.
Tak fra en taknemmelig mor