Brev:
Svær at putte i ferier
Hej Helen
Min datter på 2 år og 2 mdr har altid sovet eksemplarisk natten lang og er ret nem at putte. Men så snart vi afviger fra hverdagen, synes hun at blive sværere at putte. Det skete i sommerferien, og nu viser det samme sig her i julen. Hun vil pludselig ikke ned i sengen, og finder på alverdens undskyldninger... Jeg har tabt min sut, jeg vil have den bog der ligger inde i stuen, mormor skal putte mig i stedet, jeg har slået min finger, osv osv.
Det skal siges, at det er når vi ikke er hjemme hos os selv. På de sidste fire dage har hun sovet både hos min farmor og nu hos min mor, og putningen er bare blevet værre og værre. Den første aften gik det nemt, men i dag tog det over to timer, hvilket er meget unormalt for hende.
Er det fordi at vi ikke er i de samme trygge rammer, og hverdagen jo ikke er helt den samme, som når hun derhjemme til daglig skal op og i vuggestue osv? Over sådan en jul er der jo også bedsteforældre, som hun så også pludselig vil puttes af, og hun finder på alverdens ting under putningen i stedet for bare at gå med til at blive puttet.
Hvordan sørger vi for at hun ikke ...
... overtager styringen helt på det her, og hvordan undgår vi, at hele juleferien skal gå med maraton-putninger? Vi prøver at gøre som derhjemme. Læse et par bøger, få lidt vand, så op i sengen og få sunget et par sange, og så går vi ud. Men nu er forskellen bare, at hun ikke vil have vi går, og så begynder alle de mærkelige påfund. Det virker ikke som om hun er decideret utryg, det virker mere som om at hun bare hellere vil ind i stuen og være med. Det skal siges at hun taler flot af sin alder og derfor nemt kan give udtryk for sine behov. Det er bare svært at foregå, hvorfor dælen hun pludselig opfører sig sådan, så måske du kan gøre os lidt klogere? Og vi begynder også altid først putningen, når hun tydeligt er træt.
Vi er jo lidt bange for at hun vil tage nogle af de dårlige vaner med hjem efter juleferien. Selvom vi også godt kan huske at det ikke var tilfældet i sommer. Der blev det hurtigt normalt igen, da hverdagen startede. Så vi ved jo også godt at det nok er det samme denne gang. Det er bare så hårdt, når man står på 2. time med et ustyrligt barn, og man selv er kørt i sænk.
God jul fra en halvtræt mor :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.
Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen
Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.