Brev:
Middagslure og gråd
Kære Helen
Tak for tidligere svar. Det går bedre med amningen :)
Jeg har nu to spørgsmål, der begge relaterer sig til middagslure. Eller måske mere brug for at vide om jeg tackler det korrekt.
Min datter er nu 3½ måned, trives fortsat og er en glad pige.
Hun står typisk op omkring kl. 7 om morgenen og sover omkring kl. 21 om aftenen. Jeg forsøger så vidt muligt at få hende til at sove, når hun har været vågen i 2½ time - nogle gange lidt mindre, andre gange lidt mere alt efter dagsformen.
1) Hun har fra hun var 2-3 måneder sovet en lang middagslur á op til 4,5 times varighed i sin barnevogn og powernappet resten af dagen. Det har fungeret nogenlunde omend hun har været noget pylret sidst på dagen.
Vi har nu den seneste uges tid haft problemer med at putte hende om aftenen og nogle gange er det først lykkedes at ...
... lægge hende kl. 23. Det har resulteret i at hun har taget op mod 5-5½ times middagslur. Jeg er derfor begyndt at vække hende når hun har sovet i 2-3 timer - er det okay? De fleste siger jo, at man ikke skal vække barnet. Hvis ja, har du så et par tips til, hvordan det gøres mest nænsomt for barnet, så jeg kan hjælpe hende blidt på vej med at vågne.
2) Hun græder stort set altid, når hun bliver lagt i barnevognen, men sjældent ulykkeligt og utrøsteligt. Hun falder stort set altid i søvn efter 5 minutter - nogle gange hurtigere. Hvis hun fortsat græder efter 10 minutter plejer jeg at tage hende op, tilbyde mad og skifte hende og prøve igen. Det virker som regel. Mit spørgsmål lyder - er det et velkendt "problem" med gråd ifm. putning, og er der noget jeg kan gøre for at mindske det?
På forhånd tak for hjælpen.
Venlig hilsen
Christine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
24. januar 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen Vores datter er nu næsten 4 måneder gammel, og jeg oplever, at...
Viden om børn:
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.