Brev:
Rytme ved 6 måneder
Hej Helen.
Min skønne datter er rundet de 6 måneder og vi har været i gang med skemad siden er par dage før 4 måneder, fordi hun var ret sulten. Det er gået super godt. Nu fornemmer jeg at der er ved at ske noget andet.
Hun fik ret hurigt to små portioner om dagen, middag og aften. Og kort tid efter fik hun lidt om morgenen også. Simpelthen fordi hele familien står op kl. 07.30 og spiser morgenmad sammen så det virkede forkert ikke at give hende lidt at sidde med. Jeg er i tvivl om, hvordan jeg mad-mæssigt skal holde en rytme med hende. Jeg forsøgte at give hende lidt frugt i hånden, men det knækkede en lille stump pære af i hendes mund så jeg blev lidt forskrækket.
I forhold til søvn har hun siden fødselen sovet fra kl. 20 til ca. 06-07 tiden afbrudt af to flasker og sovet videre. Nu er hun begyndt at være lidt vågen omkring kl. 01 eller 04. På samme måde har hun haft en rigtig fin ...
... rytme af lure i løbet af dagen, men som jeg ikke kan finde ud af mere fordi den pludselig varierer en del. Hun plejede at være vågen maks to timer indtil næste lur og måske lige 2,5 time op til kl. 20 til natten og altid fik hun flasken og vendte sig på siden og sov bagefter. Nu er jeg helt rundt på gulvet, fordi hun er blevet svær at putte. Måske hun kan være vågen længere tid nu? Hun ligner bare en der er helt klar, når jeg giver hende flasken, men så kan der gå næsten yderligere en time før hun sover og det tærer på mig.
Hvordan mon hendes søvn rytme kunne være? I dag har hun sovet til kl. 07 og første lur fra 10-12 og igen fra 15-16.30. Og så plejer hun igen at sove kl. 20 til natten. Men Hvordan skal hun have mad, når hun er vågen så lang tid? Jeg plejer jo at give lidt grød lidt efter hun er vågnet og så putte på en flaske...
Håber du kan guide lidt :)
Venligst
Hjemmegående mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.