Brev:
Ikke afklaret med ammestop
Kære Helen.
Tak for dit sidste brev.
Sidste gang jeg skrev til dig var jeg meget afklaret med at stoppe amningen af lillesøster. Jeg havde kæmpet med min produktion og med at hun skulle tage nok på.. Vi havde haft 8 kontrolvejninger af sundhedsplejersken samt en kontrolvejning hos egen læge.
Jeg var træt og ønskede egentlig bare hun tog på. Nogle uger tog hun 200 gram på, og andre uger tog hun kun 40 gram på. Sådan kunne det svinge uge fra uge.
Hun har nu været på modermælkserstatning i 1,5 uge og jeg må sige at jeg hver dag tænker på at genetablere amningen. Jeg har svært ved at finde ud af om det er det rigtige at gøre, så derfor skriver jeg til dig fordi jeg gerne vil høre dine overvejelser og tanker.
Lillesøsters afføringsmønster har siden hun var 6. uger gammel været sådan, at hun har haft afføring hver 4-5 dag. Det har været helt ok, idet hun blev ammet. Nu bliver hun ikke ammet længere, så nu er det ikke ok, fordi hun er på flasken.
Hun har fortsat afføring hver 4. dag, men nu presser hun en del og er ked af det. Afføringen er dog fortsat remoulade agtigt. Vi går derfor p.t. og overvejer om hun skal på movicol og lactulose eller om vi skal se tiden an..
Vi startede ud med Arla (baby and me) og Gul allomin. Men da hun pressede så meget, så gik vi over på udelukkende gul allomin. Da der ingen ændring var her og da hun fortsat pressede og havde afføring hver 4. dag, så er vi ligeså stille gået over til NAN Ha. Vi skifter en flaske ud om dagen med NAN Ha, så hendes lille mave ikke bliver bombaderet og langsomt vænner sig til det nye mærke.
Og her kommer min tvivl så ind... Jeg synes det er SÅ hårdt, at se hende presse og vride sig i smerte. Jeg føler det er min skyld, fordi jeg ikke kunne amme hende.. Jeg sidder og tænker på hvorfor jeg dog ikke blev ved med at malke ud, så hun i det mindste kunne få min mælk i flasken. Måske der ikke ville komme meget mælk, men måske ville det være nok til at holde maven ...
... igang.
Samtidig synes jeg det er svært, at jeg har kæmpet så meget for noget som ikke lykkedes og jeg føler ikke den samme nærhed med hende, når hun får flasken :-(
Mine bekymringer omkring modermælkserstatning og afføringsmiddel m.v. stammer helt klart fra da storesøster var spæd. Historikken var nogenlunde den samme og jeg stoppede med at amme da hun var 4 uger grundet nedsat mælkeporduktion. Hun kom over på flasken, fik maveproblemer, kom på lactulose og movicol og jeg havde SÅ dårlig samvittighed.
For at gøre en lang historie kort, så var hun først på lactulose som kun virkede i en periode. Herefter kom hun på movicol som hun fik mavekneb af og hun skreg i søvne i alle hendes lure. Til sidst måtte jeg overtale lægen til at give os en grønt recept på det dyre allergi venlige modermælkserstatning fra apoteket, da hun ikke kunne tåle movicol men omvendt hellere ikke kunne undvære det så længe hun var på almindelig modermælkserstatning.
Det hjalp hende og havde efterfølgende afføring hver dag. Hun kunne derfor undvære movicolen og hun stoppede med at skrige i søvne.
Storesøsters historie spiller helt klart ind på mine bekymringer og frustrationer. Jeg synes det er en jungle med alt det modermælkserstatning og jeg er så bekymret for, at lade hende komme på lactulose og movicol og at det så ender i samme resultat som med storesøster. Jeg ved at regionen har strammet op med den grønne recept på speciel modermælkserstatning, så jeg tvivler stærkt på at min nye læge vil lave en recept på det... samtidig så koster det frygtelig meget uden recept.
Jeg føler jeg står ved en skillevej. Skal jeg genetablere amningen og i så fald hvordan skal jeg gøre det og hvor lang tid vil det tage? Jeg har ikke et mål om at fuldamme, men hvis en delvis amning kunne gøre at maven kunne holdes igang, så var jeg villig til at prøve det.
Jeg håber virkelig du kan hjælpe mig med dine overvejelser og tanker.
Kærlig hilsen
En bekymret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Dagsrytme for baby på tre måneder
Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...
1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...
Viden om børn:
Skråstol
Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.
Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.