Annonce

Annonce

Brev:

Ikke afklaret med ammestop


27. november 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ikke afklaret med ammestop

Kære Helen.

Tak for dit sidste brev.

Sidste gang jeg skrev til dig var jeg meget afklaret med at stoppe amningen af lillesøster. Jeg havde kæmpet med min produktion og med at hun skulle tage nok på.. Vi havde haft 8 kontrolvejninger af sundhedsplejersken samt en kontrolvejning hos egen læge.
Jeg var træt og ønskede egentlig bare hun tog på. Nogle uger tog hun 200 gram på, og andre uger tog hun kun 40 gram på. Sådan kunne det svinge uge fra uge.

Hun har nu været på modermælkserstatning i 1,5 uge og jeg må sige at jeg hver dag tænker på at genetablere amningen. Jeg har svært ved at finde ud af om det er det rigtige at gøre, så derfor skriver jeg til dig fordi jeg gerne vil høre dine overvejelser og tanker.

Lillesøsters afføringsmønster har siden hun var 6. uger gammel været sådan, at hun har haft afføring hver 4-5 dag. Det har været helt ok, idet hun blev ammet. Nu bliver hun ikke ammet længere, så nu er det ikke ok, fordi hun er på flasken.

Hun har fortsat afføring hver 4. dag, men nu presser hun en del og er ked af det. Afføringen er dog fortsat remoulade agtigt. Vi går derfor p.t. og overvejer om hun skal på movicol og lactulose eller om vi skal se tiden an..

Vi startede ud med Arla (baby and me) og Gul allomin. Men da hun pressede så meget, så gik vi over på udelukkende gul allomin. Da der ingen ændring var her og da hun fortsat pressede og havde afføring hver 4. dag, så er vi ligeså stille gået over til NAN Ha. Vi skifter en flaske ud om dagen med NAN Ha, så hendes lille mave ikke bliver bombaderet og langsomt vænner sig til det nye mærke.

Og her kommer min tvivl så ind... Jeg synes det er SÅ hårdt, at se hende presse og vride sig i smerte. Jeg føler det er min skyld, fordi jeg ikke kunne amme hende.. Jeg sidder og tænker på hvorfor jeg dog ikke blev ved med at malke ud, så hun i det mindste kunne få min mælk i flasken. Måske der ikke ville komme meget mælk, men måske ville det være nok til at holde maven ...


Annonce

... igang.
Samtidig synes jeg det er svært, at jeg har kæmpet så meget for noget som ikke lykkedes og jeg føler ikke den samme nærhed med hende, når hun får flasken :-(

Mine bekymringer omkring modermælkserstatning og afføringsmiddel m.v. stammer helt klart fra da storesøster var spæd. Historikken var nogenlunde den samme og jeg stoppede med at amme da hun var 4 uger grundet nedsat mælkeporduktion. Hun kom over på flasken, fik maveproblemer, kom på lactulose og movicol og jeg havde SÅ dårlig samvittighed.

For at gøre en lang historie kort, så var hun først på lactulose som kun virkede i en periode. Herefter kom hun på movicol som hun fik mavekneb af og hun skreg i søvne i alle hendes lure. Til sidst måtte jeg overtale lægen til at give os en grønt recept på det dyre allergi venlige modermælkserstatning fra apoteket, da hun ikke kunne tåle movicol men omvendt hellere ikke kunne undvære det så længe hun var på almindelig modermælkserstatning.

Det hjalp hende og havde efterfølgende afføring hver dag. Hun kunne derfor undvære movicolen og hun stoppede med at skrige i søvne.

Storesøsters historie spiller helt klart ind på mine bekymringer og frustrationer. Jeg synes det er en jungle med alt det modermælkserstatning og jeg er så bekymret for, at lade hende komme på lactulose og movicol og at det så ender i samme resultat som med storesøster. Jeg ved at regionen har strammet op med den grønne recept på speciel modermælkserstatning, så jeg tvivler stærkt på at min nye læge vil lave en recept på det... samtidig så koster det frygtelig meget uden recept.

Jeg føler jeg står ved en skillevej. Skal jeg genetablere amningen og i så fald hvordan skal jeg gøre det og hvor lang tid vil det tage? Jeg har ikke et mål om at fuldamme, men hvis en delvis amning kunne gøre at maven kunne holdes igang, så var jeg villig til at prøve det.

Jeg håber virkelig du kan hjælpe mig med dine overvejelser og tanker.

Kærlig hilsen
En bekymret mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine meget brugbare råd og ikke mindst for din omsorgsfulde respekt for børnene.

Tak fra Pernille
Sophus´ mor


Annonce