Annonce

Annonce

Brev:

Vrider sig


26. november 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Vrider sig

Kære Helen

Vi skriver fordi vi har en skøn og nem pige på nu godt 3 måneder, som bliver ammet fuld tid, men gylper meget og stort set efter hvert måltid. Gylpen kommer både lige efter hun har spist og lang tid efter. Heldigvis vokser hun rigtig fint og udvikler sig fuldstændig, som hun skal.

Den seneste uge har vi bemærket en ting, som bekymrer os en del. Efter amning inden hun skal sove, går der i gennemsnit 30 min., hvor hun sover roligt og fint. Men pludselig vågner hun og ligger og vrider sig, samtidig kommer hun med en anstrengt lyd (nærmest pressende) i 1-2 sekunder, løfter ben og numse og drejer hovedet helt mod højre.

Hun gør det gentagende gange og kan ikke finde ro; hun græder dog ikke og heller ikke tegn på smerte. Vi ender med at tage hende op, for hun gør det ikke, når hun er oprejst. Oftest ender det med gylperi af forskellig mængde. Efter noget tid er der ro på, hun bliver ammet og falder i søvn ved brystet og herefter kommer hun i seng og ...


Annonce

... sover igennem natten. Hun vågner ikke engang, når hun tages op af for at blive ammet om natten. Vi har de seneste dage også set de anstrengte lyde og bevægelser på andre tidspunkter af døgnet fx nat og morgen.

Hun har normale tunge tissebleer og har normalt afføring ca. hver 2. dag. Nu er der dog gået 4 dage siden sidste afføring.

Vi tænker selv om det kan være enten mavekneb eller måske sure opstød/refluks? Når hun først sover, så sover hun godt og længe, og vi skal stille vækkeuret for at amme hende om natten, for ellers sover hun ofte hele natten med det resultat, at hun er noget slatten dagen efter, fordi hun er i underskud på energi – det har vi lært på den hårde måde.

Vi er netop gået i gang med at få søvnrytmen, som du beskriver i din bog. Hun vil gerne sove i barnevognen ude formiddag og eftermiddag, og vi skal lige have rykket hendes døgnrytme lidt så der også bliver plads til aftenluren. Vi har vist et Ugle-barn :)

Mange hilsner
E’s mor og medmor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnvaner

Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce