Brev:
Rutiner omkring aftensmaden
Kære Helen
Vi står med en udfordring omkring aftensmaden. Vores søn på godt to år er virkelig kommet ind i en fase, hvor han prøver grænser af overfor os.
Det skal lige siges, at han er gået lidt tilbage mht. at spise med ske og gaffel. Jeg har lidt en mistanke om, at det kom ifbm. at lillesøster kom til verden. Nu bruger han sjældent gaflen eller skeen. Til gengæld bruger han flittigt skeen om morgenen, når han spiser havregrød.
Når vi sidder og spiser aftensmad sammen, så får han totalt snaskede fingre, fordi han jo bruger dem til at spise. Vi opfordrer ham til at bruge gaffel eller ske, men vil heller ikke presse ham for meget og gøre et stort nummer ud af det. Men nu kan han finde på at sidde og hamre de møgbeskidte hænder ned i bordet eller vifte med ske/gaffel, så det flyver rundt med mad. Han hælder også ofte koppens indhold udover sin mad.
Hver eneste ...
... gang får han at vide, at det må han ikke. I går tog han den så lige til et nyt niveau, da han var fuldstændig ligeglad med, hvad vi sagde til ham. Vi var nødt til at fjerne ham helt fra bordet. Det er bare ikke sjovt, at han så kommer i en slags skammekrog, så vi andre kan spise færdigt. Han protesterede jo højlydt og ville efterfølgende ikke have mere at spise.
Har du et par gode tips til, hvordan vi kan få en hyggelig stund ud af aftenspisningen uden at komme i konflikt hver gang?
Kan vi gøre andet end at tilbyde ham gaffel/ske og opfordre ham til at bruge disse? Vil jo helst ikke presse på.
Det er jo okay, at han stadig har behov for at røre ved maden. Men hvordan får vi ham til at forstå, at det altså gælder for hvert eneste måltid, at han ikke skal sidde og svine alt omkring sig til. Han bliver jo klart provokeret af, at vi bliver sure på ham.
Venlig hilsen
Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.