Svar: Nattebøvs
Kære Kris
Tak for dit brev :)
Det er rigtig godt, at du har været opmærksom på at din dreng skulle bøvse af om natten, men med den alder han har nu, tænker jeg, at det ikke længere burde være nødvendigt - og det er nok derfor han bliver frustreret, når du forsøger at få ham til at bøvse :)
Samtidig er han nu blvet 6 måneder og det betyder, at han skal til at trappe ud af amningen om natten. Han skal stadig ammes sen aften og tidlig morgen, men amningen midt nat skal han stille og roligt vænnes fra, så han begynder at kunne sove igennem. Det betyder, at han nu begynder at kunne sove 5-6 timer uden mælk f.eks. fra kl 23.30 til 05...
Jeg tænker derfor, at du sen aften kan sætte dig og amme ham i stolen, som du plejer, og her så prøve at vurdere, hvorvidt han behøver blive bøvset af, før du putter ham - hvis han virker træt og bare gerne vil sove, så lad ham blive puttet og sove videre. Og det samme må du forsøge at vurdere tidlig morgen - amme ham og putte ham tilbage i seng hurtigst muligt, så du også selv kan komme tilbage og sove lidt videre :)
Sørg for ...
... at elevere hans hovedgærde, så han bedre kan komme af med luften, når den er på vej op. Og da jeg ved fra dit tidligere brev, at han er meget motorisk aktiv og rigtig godt igang, så skal du naturligvis være opmærksom på, om han nogle gange vågne, lægger sig i kravlestilling osv. fordi han måske har luft der klemmer. Du kan her tage ham op, lade ham bøvse af og derefter putte ham igen, hvis han virker til at have behov for det - men kun hvis han virker til ikke at kunne klare det selv. Det vil være rigtig godt, at du forsøger at hjælpe ham med så lidt aktivitet fra din side som muligt :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Bruger han sut? En gang imellem kan det være godt med en sut, fordi den er med til at sætte gang i tarmperistaltikken og hjælper derfor både luft og mælk/mad videre ned igennem mave og tarm... En sut kan derfor også nogle gange være en idé. Det er dog vigtigt, at du ikke vænner ham til at skulle have sutten i munden hele natten, men stadig forsøger at hjælpe ham med dine hænder, stillingskift, beroligende ord osv.
Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Peanuts og børn
Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, vindruer, popcorn, rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.
Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og stykker af rå gulerod har vist sig at udgøre en stor risiko...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.