Svar: Sovevaner - 7 mdr.
Kære Annette
Jeg kan godt forstå jeres dilemma. På den ene side er det jo noget trættende at skulle være sådan på, for at få sønnike til at sove, på den anden side, ved I også at det virker og derfor tyer I til denne løsning i sidste ende. Det er bestemt ikke nemt!
Jaspar er ikke bevidst på den måde at han er udspekuleret og bevidst tænker, hvis jeg gør sådan, så gør de sådan. Han har dog en lært en rutine, som giver ham tryghed og derfor beder han om dette. Altså han græder og beder på den måde om at I skal tage ham op og bære rundt på ham, fordi han kender dette og det er det mest trygge for ham. Det er således et ønske om at få det han pleer, som han er glad for og ikke et udtryk for at han bevidst spekulerer deri.
Løsninger er der mange af og hvad der helt præcist vil passe ind i jeres familie, må I prøve at snakke om. Der er ligeså mange holdninger til dette, som er er familier.
Min holdning er at jeg altid forsøger at støtte familien I det I oplever virker, sålænge det naturligvis ikke skader barnet. Jeg har været i familier hvor løsningen var at montere hjul på tremmesengen, så barnet lå i egen seng, men blev vugget/kørt i seng, eller at barnevognen blev taget inden for og brugt om natten også. Jeg har også været i familier som har hængt en hængekøje op i stuen, putte barnet, vugge ...
... barnet og derefter ind i egen seng, eller som har haft glæde af en gyngestol på barneværelset, hvor de kunne sidde ned med barnet i favnen og vugge i søvn, for derefter at putte i egen seng. Det er jo kun fantasien der sætter grænser.
Når det er sagt, så ville det jo trods alt være dejligt bare at kunne putte sit barn i sengen og derfor vil det nogle gange være det bedste at gøre. Det kræver at man som forældre har overskuddet til at ændre vaner og er konsekvente og går helhjertede ind i dette.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan derfor prøve at putte jeres dreng efter et fast ritual og så lade ham ligge. Han må gerne være urolig og også pjevse lidt, bliver han grædende skal han trøstes og puttes igen. Det skal gøres mange gange og I skal naturligvis lade ham vide at I er hos ham, at han ikke er alene og at han roligt kan lægge sig til at sove. Gå fra ham 3 minutter af gangen og vis jer igen, sid evt. ved siden af sengen og hold ham i hånden.
Man skal altid vide som forældre at det ritual man vælger jo naturligt vil følge med i tiden frem. Derfor vil det være en god idé at I vælge en metode som I kan leve med længe frem over. Hvilken løsning, der vil være bedst for jer, kan I kun selv finde ud af og jeg vil ikke være dommer for, hvad der giver mest ro i jeres lille familie:o)
Ønsker jer dog rigtig meget held og lykke med projektet.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...