Brev:
Sjat spisning
Kære Helen
Jeg håber, at du kan hjælpe mig for nu ved jeg snart ikke længere hvad jeg skal stille op. Sagen er den, at min datter på 4,5 mdr sjatspiser.
Da hun blev født kørte amningen slet ikke på skinner, hun suttede 3 gange, gav slip vendte hovedet væk og sådan kørte det hele tiden. Vi var forbi en Øre, næse hals læge der ikke mente der var noget med tungebåndet. Amningen gik i sig selv da hun var 2,5 måned.
Jeg håbede på, at det blev bedre med flasken men der spiser hun på nøjagtig samme måde og det er blevet værre i løbet af de sidste 2 måneder.
Nu er vi kommet ind i en rigtig dårlig vane (eller hvad man nu skal kalde det). Hun vil kun spise flasken i barnevognen og her spiser hun til nøds 100 ml af gangen. Hun spiser ikke de 100 ml på en gang men over en periode på 15-20 min. Her foregår spisningen også ved at sutte lidt, vende hovedet væk osv. Hun vil ikke længere have flasken i vores arme eller på gulvet - her leger hun bare med flasken og ...
... gumler i den.
Problemet er lidt at hun på denne måde får sjatspist, hun mærker aldrig rigtig sulten eller mæthedsfornemmelsen og i stedet for at tanke op om dagen tanker hun op om natten og det giver meget urolige nætter. Ved at hun kun spiser når hun skal sove gør også at hun jo ikke lære hvordan hun melder sig når hun er sulten.
Når vi prøver, at putte i barnevognen uden flasken skriger hun indtil hun får flasken. Jeg forsøger, at tage hende op og trøste hende og hendes øjne er næsten lige ved at falde i. Men så snart hun rammer barnevogen igen skriger hun. Hvis hun så får flasken, spiser hun mellem 10-40 ml og sover umiddelbart efter.
Jeg tror, at den eneste måde vi får hende væk fra sjatspisning og urolige nætter, er ved at vænne hende til ikke at få mælk når hun puttes i løbet af dagen. Men jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gribe det an, da jeg jo ikke vil have hun er ked af det når hun skal sove.
Med venlig hilsen
En frustreret og træt mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.