Brev:
Morgenrutine med to små
Hej Helen,
Som du ved har jeg to små drenge en på knap 2 år og en på 6 måneder. Vi er så småt kørt over på at det er mig der afleverer den store i vuggestue sammen med den lille, på den måde kan far komme tidligere afsted og tidligere hjem.
Min udfordring er egentlig ret dejlig, men også frustrerende.
Vi er gået ind i "jeg kan og vil selv" fasen. Det er jo vildt fedt at se alt det vores store dreng pludselig vil og kan.
Men det kan godt være lidt frustrerende for mig når jeg har to små børn at han så ikke vil gøre det "med det samme".
Vores morgen ser - ideelt - sådan her ud.
Vi vågner kl. 6, den lille får en ren ble først mens den store snakker lidt med sig selv nede i hans seng. Når jeg er færdig med den lille henter jeg den store. han putter hans elefant og sut så de kan "sove videre".
Han går selv ud og hjælper med at finde skål, ske og havregryn - hvor efter han selv går over og sætter sig på sin plads siger han skal skubbes ind og have smæk på. Så spiser vi morgenmad.
Efter det går han selv ud til tandbørsten går op på hans skammel får en tandbørste han skyller under vand "børster selv" - så børster jeg.
Så går han ud og finder en ble "hjælper" ...
... med at hoppe op på puslebordet. Her hjælper han så godt han kan med at tage tøj og ble af og få nyt på.
Til sidst finder han hans overtøj og sko - og hjælper med at få det på.
Han kan rigtig meget af det selv og jeg synes selv jeg forsøger at lade ham gøre det. Udformingen er at jeg tit har mere travlt end han har.
Lillebror skal nemlig sove når vi går hjem fra vuggestuen. Hvis vi kommer for langsomt ud af døren bliver lillebror frustreret og træt.
Jeg siger eksempelvis til ham "kan du finde dine støvler?" (måske 2 gange), så siger jeg "skal du finde støvler eller skal mor finde støvler?" og til sidst "så finder mor støvlerne". Men han reagere ofte først på sidste kommentar hvor til han bliver ked af det for han ville jo rigtig gerne selv.
Det er specielt processen at få tøj på og ud af døren der er svær. Der fjoller han rundt. Han åbner og lukker døren ind til lillebror - eller "gemmer" sig bag ved klapvognen.
Jeg synes det kan være lidt "stressende" specielt hvis den lille bliver ked af det samtidig. Jeg håber du har et par gode råd til hvad jeg kan gøre eller om jeg bare skal acceptere at han først reagere ved "så gør mid det".
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...