Brev:
Stå fast men trøste
Hej Helen,
Jeg er lidt i tvivl om hvad vi skal gøre ift. konflikter. Vi forsøger at være anerkendende og høre hvad vores drenge udtrykker. Pt omhandler det mest vores store dreng.
I forbindelse med at jeg blev gravid med nr 2 anbefalede du mig en bog som jeg efterfølgende læste, her i husker jeg tydeligt at der også stod man skulle være opmærksom på man ikke i forbindelse med lillebrors ankomst blev "overfølsom" overfor ens første barn og trøstede og pylrede mere end normalt. Det har jeg forsøgt ikke at være - men nogle gange har jeg lidt svært ved at finde ud af hvad jeg konkret skal gøre.
Et eksempel kan om handle skræmtid.
Som jeg har skrevet til dig har vi besluttet at ændre lidt i vores store søns skræmtid og skære lidt ned igen. Der har været en periode her mens lillebror har været meget lille hvor vi ikke har haft så meget fokus på det, men ...
... efter som vi nu mærker at de dage hvor vores søn ser tv bliver han mere ked af det og pylret.
I dag kommer han hjem fra vuggestue og der har været en god dag men det er hårdt at være igang hele dagen for ham. Han har sovet godt og derfor en perfekt dag at holde skræmfri.
Vi holder begge to fast og siger han ikke skal se det når han efterspørger det. Udfordringen er at han bliver ked af det og pylre græder når vi siger nej (han vil have sin sut og nusseklud).
Når han bliver ked af det siger jeg "Jeg kan høre du bliver ked af det, men vi skal ikke se tegnefilm idag". Det jeg bliver i tvivl om er hvor vidt jeg skal gå hen til ham og sidde med ham eller trøste ham med knus og kram eller om jeg blot skal svare ham, og dermed vise jeg lytter og hører hans frustration men uden at "gribe yderligere ind"?
Håber du kan hjælpe med et par tanker.
Med venlig hilsen
Kris
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
12. august 2024 | Sovevaner | 19 mdr.
Kun far kan putte - og det tager +1 time.
Hej Helen Vi skriver til dig da vi har udfordringer med putning til nat. Vi...
23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.
Putte senere eller vække fra lur
Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...
1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.
Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.