Brev:
Et-årig vil amme hele natten
Hej Helen.
Jeg skriver angående min datter som fylder et år lige om lidt. Hun er en dejlig krudtugle, som bare følger med i det hele. Hun er en rigtig glad lille pige, meget udadvendt og mild. Hun skal starte i vuggestue her den 1. november, på sin fødselsdag. Vi er spændte på hvordan det kommer til at gå, da hun ikke er så gad for at mor er væk. Men hendes storesøskende er i samme vuggestue, så mon ikke det hjælper lidt på det?
Jeg skriver egentlig fordi jeg gerne vil stoppe med at amme hende. Hun har altid været meget afhængig af bryst, og har været meget dygtig til at sutte siden fødslen. Allerede 10-15 min efter fødslen suttede hun så flot, og det har siden da bare kørt der ud af med amning. Det har været dejligt for os begge. Meeeen.. Nu synes jeg det er på tide at vænne hende af, af flere grunde.
1. Hun spiser ikke som hun burde, hun foretrækker altid bryst frem for mad. Jeg tilbyder hende en del forskelligt mad (som jeg ved hun kan lide) i løbet af dagen og aftenen, men hun vil ikke rigtigt spise. Det kan være to-tre skefulde og så siger hun nej. Har også prøvet at lade hende sidde med det selv, men det er heller ikke ret meget hun spiser, før det ryger på gulvet. Jeg prøver på ikke at give hende bryst i løbet af dagen, og det får hun heller ...
... ikke rigtigt. Jeg går i skole 4-5 timer om dagen, og imens bliver hun passet af bedstemor. Men så snart jeg henter hende, hiver hun ned i min trøje og vil have bryst. Og det får hun. Hun kan faktisk sagtens undvære bryst om dagen, det er mere om natten det er ekstremt.
2. Hun vil ammes hele natten. Faktisk vil hun ikke puttes på andre måder end med brystet i munden. Udover dette, vil hun ligge og sove med brystet i munden. Hun bliver puttet mellem 19 og 19.30, samtidig med sine tvillingerne (hendes storesøskende), men hun vågner rigtig meget fordi hun vil have bryst. Og det er hele natten hun vågner. Jeg har prøvet at give hende sut og en flaske med vand i, men det vil hun slet ikke. Så længe hun har brystet i munden, kan hun sove natten igennem. Men så snart jeg fjerner det, går der ikke længe før hun vågner (selvom hun ligger og er i dyb søvn).
Det er meget hårdt for mig, for jeg sover ikke godt når hun ligger ved brystet hele natten. Derudover føler jeg mine brystvorter er blevet overbelastede, og vågner op med ømme brystvorter hver morgen. Jeg tænker også det er på tide hun lærer at sove igennem uden bryst hele natten, specielt nu hvor hun starter i vuggestue. Så jeg håber du kan hjælpe med et par fif til hvordan og hvorledes.
Med venlig hilsen
W.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Bæresele
En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.
I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.
Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.