Svar: Vores datter bruger fortsat ble om natten
Kære mor
Tak for dit brev :)
Det er helt normalt, at børn bliver renlige om dagen, før de bliver det om natten, og det er vigtigt, at I lader jeres datter beholde sin ble på om natten, så længe I oplever, at den er våd om morgenen.
Det er rigtig fint, hvis hun begynder at kunne holde sig, når hun har tisse af om aftenen, men det er helt okay, hvis hun stadig ikke kan - og I skal ikke kæmpe med hende om at komme på toilettet, men tage det stille og roligt :)
Vores urinproduktion, og det at kunne holde os, styres af det antidiuretiske hormon (ADH). Dette hormon udskilles om natten, når vi sover, og det sikrer, at vi ikke tisser om natten. Børn skal dog have en vis alder, før de begynder at udskille dette hormon, og det er derfor, at mange børn tisser i sengen eller stadig har brug for en natble, selvom de godt kan holde sig om dagen :)
Der er også nogle børn, som har en urinblære, der har svært ved at rumme den mængde urin, som barnet producerer - man kan sige, at blæren løber over, og så ...
... tisser barnet også i sengen. Der er børn, som sover meget tungt om natten og som derfor ikke mærker, når de skal tisse - og derfor tisser i sengen... Og så er der også børn, som har det problem, at der ikke bliver sendt besked fra blæren til hjernen om, at blæren er fuld - før det er for sent - så barnet mærker ikke tissetrangen...
Med den alder jeres datter har, så skal I ikke gøre noget ved det. I skal blot hjælpe hende på toilettet om aftenen (når hun vil) og give hende en ble på, så hun har den om natten og ikke bliver forstyrret i sin søvn - og så lade tiden arbejde lidt for jer og hende. Det lyder som om, at det nok skal komme stille og roligt - og hun er stadig ikke ret gammel :)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Man gør ikke noget ved natlige vandladninger, før barnet når skolealderen. Ca 70% af alle børn stopper med at tisse i sengen om natten, før de fylder 7 år.. så der er stadig masser af tid at løbe på :)
Håber du kan bruge dette videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)
Fortsat held og lykke med hende!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.