Brev:
Leg med spyt
Hej Helen
Jeg håber, at du har det godt.
Vi har en dejlig søn, Victor, på 2 år, som har en mani med at lege med sit spyt.
Det har varet i ca. 3 måneder. Han tager det fra munden og kommer det på alt, hvad han kommer i nærheden af. Han observerer, hvordan det løber, og hvordan det føles på de objekter, han nu engang udvælger. Han er meget optaget af det og gør det mere og mere.
Vi flyttede land i april. Han har skiftet vuggestue, og har skiftet stue (internt) igen i september. Jeg tænker umiddelbart, at det kan være en reaktion på stress/træthed (han gør det mere, når han er træt), eller også er han bare fascineret af spyttet og udforsker (han er også utrolig glad for vand på alle mulige måder).
Min partner er utrolig bekymret over denne mani, og vi har nu talt med pædogerne, den pædagogisk ansvarlige og deres bevægelsesterapeut, som hver især vil observere ham og drøfte deres indtryk med ...
... os.
Jeg er ikke så bekymret over det. Jeg griber kun ind, når vores søn kommer spyt på ting som er beskidte, f.eks. skraldespande, jorden, cykeldæk, andre børns legetøj, ting, der kan gå i stykker, el. lign.
Jeg forklarer ham først, hvorfor han ikke må komme spyt de steder, og giver ham så 2 for mig acceptable alternativer til, hvor han må gøre det, på sit eget legetøj.
For at give dig kontesten, har jeg selv skiftet job, arbejder mere end før, og min partner synes det er svært at være flyttet, så stemningen er ikke altid i top hos os.
Victor er generelt glad, sover godt, spiser godt, er aktiv, fræk, nysgerrig og grænsesøgende, som en 2-årig. Hans sprog udvikler sig meget lige nu. Han forsøger at efterligne utroligt mange ord, og har 3 sprog, dansk, fransk og portugisisk.
Hvad tænker du om denne mani og de eventuelle årsager til den?
Mange tak for dine input på forhånd.
Med venlig hilsen
Maria Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
9. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen Vi har lille H som nu nærmer sig 2,5 år. Over de sidste par...
26. juli 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Søskendejalousi - 2 år, 5 mdr.
Hej Helen. Min datter på 2,5 år reagerer utrolig voldsomt på at have fået en...
18. juni 2024 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.
Kære Helen, Min mand og jeg er forældre til en fuldstændig fantastisk pige...
Viden om børn:
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Ultralydsscanning - gravid
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se, om barnet har det godt, man kan vurdere, om barnet vokser, som det skal, og man kan regne ud, om terminen er rigtig. Man vil også kunne se, om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Der sendes nogle lydbølger gennem maven og på en skærm, vil man kunne se, hvordan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.