Brev:
Rutiner og spædbørn
Kære Helen.
Tak for dit svar på uroen om natten. Jeg er begyndt at amme lillebror via laid back-stillingen og det har hjulpet. Jeg har et meget hurtigt nedløb, så hurtigt at han sommetider kløjes i mælken. Men denne ammestilling virker til atafhjælpe det. Vi sover derfor lidt bedre, jeg har dog valgt at flytte ham over i dobbeltsengen, da det virker til at han bliver beroliget af den tætte fysiske kontakt. Jeg sov også med storebror i dobbeltsengen og føler mig helt tryg ved dette (tager selfølgelig forbehold for sundhedsstyrrelsensretningslinger omkring samsovning).
Jeg er dog allerede løbet ind i en anden udfordring, lillebror sover ofte kun 1,5 time adgangen i dagtimerne og disse er ofte forstyrret af MANGE opvågninger, hvor jeg må ud i barnevognen og berolige ham eller stryge ham over kinden for at få ham til at sove videre. Han falder selv i søvn i sin lift - uden problemer. Men efter han har sovet 5-10 min ...
... starter de mange opvågninger. ofte fortsætter de indtil at jeg tager ham op. Det er tydeligt at han er træt og har behov for mere søvn men hvad kan jeg gøre. Han vil ofte ammes når jeg tager ham ind, hvilket betyder at han bliver ammet MANGE gange i døgnet. Ofte spiser han kun et halvt måltid, falder i søvn og er umulig at få til at "spise færdig". Men på denne måde får han ikke spist sig rigtig mæt og vågner derfor efter kort tid og vil spise igen, men er stadig ikke udhvilet så han får igen kun et halvt måltid og sådan sidder vi nu fast i en rigtig dårlig spiral - hvad kan jeg gøre for at bryde dette mønster og hvad kan jeg gøre ved de mange opvågninger?
Lillebror er en mild fyr og han virker generelt ret tilpas når han endelig har sovet ud og spist sig mæt.
Og lige et sidste spørgsmål, hvor meget rutine kan man forvente der er over spædbørn? Jeg kan simpelhen ikke huske det fra hans storebror.
Mange hilsner
Mia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Regnslag
Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.
Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.
Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.
Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.